Musea Tenerife

Museo de Historia Casa de Los Balcones

Museo de Historia Casa de Los Balcones: Een verborgen parel in Tenerife

Als je op vakantie bent in Tenerife, mag een bezoek aan het Museo de Historia Casa de Los Balcones absoluut niet ontbreken. Dit prachtige museum is gelegen in La Orotava, een pittoresk stadje in het noorden van het eiland. Tijdens mijn verblijf op Tenerife besloot ik om dit museum te bezoeken en ik werd aangenaam verrast door de rijke geschiedenis en de unieke architectuur van Casa de Los Balcones.

Canarische Eilanden - D-reizen

De geschiedenis van Casa de Los Balcones

De oorspronkelijke structuur van Casa de Los Balcones dateert uit de 17e eeuw en diende als een residentie voor welgestelde families in La Orotava. Het was oorspronkelijk een privéwoning, maar werd later omgebouwd tot een museum om bezoekers de kans te geven om een kijkje te nemen in het verleden van Tenerife.

Wat dit museum zo bijzonder maakt, is dat het zijn historische charme heeft weten te behouden. De prachtige houten balkons en de oude binnenplaats ademen de sfeer van vervlogen tijden. Tijdens mijn bezoek voelde het alsof ik even terug in de tijd was gestapt, wat een unieke ervaring!

De tentoonstelling

Bij het betreden van het museum werd ik begroet door een indrukwekkende tentoonstelling die de geschiedenis van Tenerife tot leven bracht. Van archeologische vondsten tot traditionele ambachten, het museum geeft een compleet beeld van de rijke cultuur en tradities van het eiland. Ik was vooral onder de indruk van de prachtige handgemaakte borduurwerken en keramiek die tentoongesteld werden. Deze kunstwerken zijn echt een eerbetoon aan het vakmanschap van de lokale bevolking.

Verder kreeg ik de kans om meer te leren over de traditionele architectuur van de Canarische Eilanden, met speciale aandacht voor de kenmerkende houten balkons die zo typerend zijn voor La Orotava. Ik vond het fascinerend om te ontdekken hoe deze architectonische stijl zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en tot op de dag van vandaag nog steeds bewaard is gebleven.

De tuin en het uitzicht

Een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Casa de Los Balcones was de prachtige tuin die bij het museum hoort. De weelderige planten en kleurrijke bloemen vormen een oase van rust in het hart van La Orotava. Ik heb hier dan ook een tijdje doorgebracht, genietend van de serene sfeer en het prachtige uitzicht op de omgeving.

Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende gebouwen en de vallei van La Orotava. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Tenerife.

Praktische informatie

Het Museo de Historia Casa de Los Balcones is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 uur tot 18:00 uur. De entreeprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen en senioren. Ik raad aan om minstens een paar uur uit te trekken voor een bezoek aan dit museum, zodat je voldoende tijd hebt om alles rustig te bekijken en te genieten van de prachtige omgeving.

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de museumwinkel, waar je ambachtelijke souvenirs en lokale producten kunt kopen. Het is de ideale manier om een stukje Tenerife met je mee naar huis te nemen.

Boek je reis naar Tenerife

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn ervaring bij het Museo de Historia Casa de Los Balcones? Wil je zelf de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur van Tenerife ontdekken? Wacht dan niet langer en boek je reis naar dit prachtige eiland. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid, de bruisende cultuur en de warme gastvrijheid van Tenerife. Een bezoek aan het Museo de Historia Casa de Los Balcones mag hierbij zeker niet ontbreken!

Ook Canarische Eilanden