Musea Tenerife

Museo de la Casa Lercaro

Ontdek het Museo de la Casa Lercaro op Tenerife

Ben je van plan om Tenerife te bezoeken en hou je van geschiedenis en cultuur? Dan mag een bezoek aan het Museo de la Casa Lercaro zeker niet ontbreken tijdens je verblijf op het eiland. Dit prachtige museum heeft een rijke collectie historische en artistieke schatten die je meenemen op een reis door de tijd. Ik had het genoegen om dit museum te bezoeken tijdens mijn vakantie op Tenerife en ik wil graag mijn ervaring met je delen.

Canarische Eilanden - D-reizen

De geschiedenis van Museo de la Casa Lercaro

Het Museo de la Casa Lercaro is gehuisvest in een prachtig koloniaal herenhuis dat dateert uit de 16e eeuw. Het gebouw op zich is al een bezienswaardigheid met zijn indrukwekkende architectuur en historische charme. Het herenhuis behoorde ooit toe aan de invloedrijke Lercaro-familie, die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Tenerife. In 1991 werd het herenhuis omgebouwd tot een museum, waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland.

Wat je kunt zien in het museum

Bij binnenkomst in het Museo de la Casa Lercaro word je verwelkomd door een indrukwekkende collectie artefacten, schilderijen, meubels en decoratieve kunstwerken die je een inzicht geven in het leven op Tenerife door de eeuwen heen. Het museum herbergt onder andere pre-Spaanse keramiek, religieuze kunstwerken, historische kostuums en meubels uit verschillende tijdperken. Een van de meest indrukwekkende stukken in de collectie is het 17e-eeuwse plafond van de kapel, dat prachtig bewaard is gebleven.

Interactieve tentoonstellingen

Wat ik vooral leuk vond aan het Museo de la Casa Lercaro, is dat het museum ook verschillende interactieve tentoonstellingen heeft. Zo kun je bijvoorbeeld zelf proberen om pre-Spaanse keramiek te maken, wat een leuke manier is om meer te leren over de oude ambachten en tradities van Tenerife. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen die het museum een levendige en dynamische sfeer geven.

Praktische informatie

Het Museo de la Casa Lercaro is gelegen in de stad La Laguna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn historische en architectonische betekenis. De openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met zondag, van 9.00 uur tot 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt slechts €5, wat naar mijn mening een koopje is gezien de kwaliteit van de collecties en tentoonstellingen die je te zien krijgt. Vergeet ook niet om een rondleiding te boeken, zodat je alle ins en outs van het museum te horen krijgt van een deskundige gids.

Conclusie

Het Museo de la Casa Lercaro is een absolute must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Tenerife. Ik heb enorm genoten van mijn bezoek aan dit prachtige museum en heb veel geleerd over de rijke geschiedenis van het eiland. De combinatie van historische artefacten, interactieve tentoonstellingen en de unieke sfeer van het herenhuis maakten dit voor mij een onvergetelijke ervaring. Als je van plan bent om Tenerife te bezoeken, zou ik zeker een bezoek aan Museo de la Casa Lercaro op je to-do lijstje zetten. Je zult er geen spijt van krijgen!

Klaar om je reis naar Tenerife te boeken? Vergeet dan niet om het Museo de la Casa Lercaro toe te voegen aan je reisroute. Ik weet zeker dat je net zo onder de indruk zult zijn als ik was. Veel plezier en geniet van je verblijf op dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden