Musea Lanzarote

Monumento al Campesino in San Bartolomé

Monumento al Campesino in San Bartolomé, Lanzarote

Monumento al Campesino is een indrukwekkend kunstwerk dat een eerbetoon brengt aan de landbouwers en het landelijke leven op het eiland Lanzarote. Het monument, ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, staat in het hart van het eiland, vlakbij San Bartolomé. Het is een must-see attractie voor bezoekers van het eiland die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Lanzarote.

De geschiedenis van Monumento al Campesino

Monumento al Campesino is gebouwd in 1968 als eerbetoon aan de hardwerkende landbouwers van Lanzarote. Het monument werd oorspronkelijk gebouwd om de lokale bevolking te eren en om de traditionele landbouwpraktijken op het eiland te vieren. César Manrique, die bekend staat om zijn bijdragen aan de culturele ontwikkeling van Lanzarote, ontwierp het monument als een eerbetoon aan de landbouwers die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

De architectuur van het monument

Het monument bestaat uit een reeks van witgekalkte gebouwen die typerend zijn voor de traditionele architectuur van Lanzarote. Het complex omvat onder meer een restaurant, een museum en een ambachtelijke markt waar lokale producten en kunstwerken worden verkocht. Het samenstel is harmonieus geïntegreerd met het omliggende landschap en weerspiegelt de typische architectonische stijl die Manrique heeft helpen ontwikkelen op het eiland.

De symboliek van het monument

Het monument bevat verschillende symbolische elementen die verwijzen naar de landbouw en het plattelandsleven op Lanzarote. Bezoekers kunnen genieten van sculpturen die de verschillende aspecten van het landbouwbedrijf uitbeelden, waaronder het ploegen van het land en het oogsten van gewassen. Daarnaast zijn er ook traditionele gereedschappen te zien die werden gebruikt door de landbouwers van het eiland.

Bezienswaardigheden rondom het monument

Naast het monument zelf, kunnen bezoekers ook genieten van de prachtige omgeving rondom het complex. De omliggende wijngaarden en boerderijen bieden een authentieke kijk op het landelijke leven op Lanzarote. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelroutes in de buurt die de natuurlijke schoonheid van het eiland laten zien.

Praktische informatie

Als u van plan bent om Monumento al Campesino te bezoeken, zijn hier enkele praktische details die nuttig kunnen zijn:

Openingstijden:

  • Maandag tot en met zaterdag: 10:00-18:00 uur
  • Zondag: 10:00-15:00 uur

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: € 10
  • Kinderen onder de 12 jaar: gratis

Faciliteiten:

  • Restaurant met lokale gerechten
  • Museum gewijd aan de geschiedenis van de landbouw op Lanzarote
  • Ambachtelijke markt met lokale producten en kunst

Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en symbolische betekenis, is Monumento al Campesino een onmisbare bestemming voor wie het echte Lanzarote wil ervaren. Of u nu geïnteresseerd bent in landbouw, kunst of gewoonweg genieten van de schoonheid van het eiland, dit monument heeft voor ieder wat wils.

Ook Canarische Eilanden