Musea Lanzarote

Lagomar Museum in Nazaret

Lagomar Museum in Nazaret: Een verborgen schat op Lanzarote

Wanneer men denkt aan Lanzarote, komt vaak het beeld van prachtige stranden, vulkanische landschappen en heerlijk eten naar voren. Echter, dit eiland herbergt ook een unieke culturele schat: het Lagomar Museum in Nazaret. Dit museum, gelegen in het noorden van het eiland, is een prachtige mix van kunst, architectuur en geschiedenis en is zeker een bezoek waard voor elke reiziger die Lanzarote bezoekt.

De geschiedenis van Lagomar

Het verhaal van Lagomar begint in de jaren 70, toen de beroemde acteur Omar Sharif verliefd werd op Lanzarote tijdens het filmen van “Een Woeste Zomer”. Hij werd zo verliefd op het eiland dat hij besloot om een huis te kopen in Nazaret. Het huis, ontworpen door de lokale architect César Manrique, is een prachtig voorbeeld van integratie met de omringende natuurlijke omgeving.

Helaas heeft Omar Sharif niet lang van zijn droomhuis kunnen genieten, aangezien hij het kort na de aankoop verloor met een spelletje brug. Het huis werd vervolgens gekocht door de huidige eigenaar, die het omtoverde tot het prachtige museum dat het vandaag de dag is.

De architectuur van Lagomar

Een van de meest opvallende aspecten van Lagomar is de unieke architectuur, die volledig geïntegreerd is in de omliggende natuur. Het huis is gebouwd op verschillende niveaus, omgeven door prachtige tuinen, grotten en binnenplaatsen. Het doel van de architectuur was om het natuurlijke landschap te respecteren en te benadrukken, en dit is duidelijk te zien in elk aspect van het ontwerp.

De indrukwekkende terrassen bieden een spectaculair uitzicht over de omliggende valleien en de oceaan, en de geheime tuinen en grotten bieden een gevoel van avontuur en ontdekking aan de bezoekers.

Wat te zien in Lagomar Museum

Het museum is niet alleen een plek om de prachtige architectuur te bewonderen, maar herbergt ook een indrukwekkende collectie van kunstwerken en artefacten. Bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen van hedendaagse kunst, evenals historische artefacten die de rijke geschiedenis van Lanzarote weerspiegelen.

De Jardín de Cactus

Een van de meest geliefde attracties van het museum is de Jardín de Cactus, een prachtige tuin die een diversiteit aan cactussoorten herbergt. De architectuur van deze tuin is net zo indrukwekkend als de planten zelf, met spiraalvormige paden die door de tuin lopen en een prachtig uitzicht bieden.

De tuin is een eerbetoon aan de liefde van César Manrique voor de natuur en haar schoonheid, en is zeker een hoogtepunt van een bezoek aan het museum.

De geheime grotten

Een ander hoogtepunt van een bezoek aan Lagomar zijn de geheime grotten die zich onder het huis bevinden. Deze grotten, die met de hand zijn uitgehouwen uit het vulkanische gesteente, bieden bezoekers een unieke ervaring van avontuur en ontdekking. Het is alsof je een verborgen schat ontdekt terwijl je door het doolhof van tunnels en kamers navigeert.

Praktische informatie

Het Lagomar Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, en de toegangsprijs bedraagt €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Het museum is gemakkelijk te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer, en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Daarnaast biedt het museum regelmatig rondleidingen en evenementen, dus het is de moeite waard om de website van het museum te raadplegen voor actuele informatie.

Een onvergetelijk bezoek aan Lagomar

Een bezoek aan het Lagomar Museum in Nazaret is een ervaring die niet snel vergeten zal worden. De prachtige mix van kunst, architectuur en geschiedenis maken dit museum een waardevolle toevoeging aan elke reis naar Lanzarote. Of je nu een liefhebber bent van kunst en cultuur, of gewoon op zoek bent naar een unieke en inspirerende ervaring, Lagomar zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Met zijn adembenemende uitzichten, indrukwekkende architectuur, en boeiende tentoonstellingen, is Lagomar Museum een bestemming die elke reiziger op Lanzarote zou moeten bezoeken.

Ook Canarische Eilanden