Praktische Info Fuerteventura

Huurautoʼs en rijbewijsvereisten op Fuerteventura

Huurauto’s en rijbewijsvereisten op Fuerteventura

Ben je van plan om binnenkort naar Fuerteventura te gaan en wil je graag het eiland verkennen met een huurauto? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de rijbewijsvereisten op het eiland. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaringen en tips zodat jij goed voorbereid op pad kunt gaan!

Rijbewijs

Om een auto te huren op Fuerteventura, heb je een geldig rijbewijs nodig. Zorg ervoor dat je rijbewijs internationaal geldig is en dat je deze altijd bij je hebt wanneer je aan het rijden bent. Het is belangrijk om te weten dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn om een auto te kunnen huren op het eiland. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar, dus check dit van tevoren goed.

Autoverhuurbedrijven

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op Fuerteventura waar je een auto kunt huren. Populaire verhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Hertz en Europcar. Het is aan te raden om van tevoren online een auto te reserveren, zodat je zeker bent van beschikbaarheid en om eventuele wachttijden ter plaatse te voorkomen. Vergelijk ook verschillende aanbieders om de beste deal te vinden.

Verzekering

Als je een auto huurt op Fuerteventura, is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Dit kan schade aan de auto en/of andere voertuigen dekken, evenals diefstal. Controleer goed welke verzekeringen inclusief zijn in de huurprijs en overweeg om een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra zekerheid.

**Let op:**

  • Zorg dat je altijd alle documenten bij je hebt, inclusief je rijbewijs en verzekeringspapieren.
  • Controleer de staat van de auto bij het ophalen en maak eventueel foto’s van eventuele schade om discussies achteraf te voorkomen.
  • Volg altijd de verkeersregels op Fuerteventura en houd rekening met de lokale rijstijl.

Brandstof

Op Fuerteventura zijn er verschillende tankstations waar je brandstof kunt tanken. Houd er rekening mee dat de prijzen aan de pomp kunnen verschillen, dus het kan lonen om even rond te kijken naar de voordeligste optie. Tankstations zijn over het algemeen goed bereikbaar en accepteren zowel contant geld als creditcards.

Parkeren

Als je met je huurauto op pad gaat op Fuerteventura, is het handig om te weten waar je kunt parkeren. In de meeste steden en dorpen zijn er parkeerplaatsen beschikbaar, zowel betaald als gratis. Let goed op de parkeerborden en -regels om boetes te voorkomen. Als je een dagje naar het strand gaat, zijn er vaak parkeerplaatsen in de buurt waar je de auto kunt achterlaten.

Happy driving!

Met deze tips ben je goed voorbereid om het prachtige Fuerteventura te verkennen met een huurauto. Geniet van de vrijheid om op eigen tempo rond te rijden en de vele bezienswaardigheden van het eiland te ontdekken. Veel plezier en happy driving!

Ook Canarische Eilanden