Dagtrips Tenerife

Excursie naar de historische site van de Pirámides de Güímar

Excursie naar de historische site van de Pirámides de Güímar

De Pirámides de Güímar is een historische site gelegen op het prachtige eiland Tenerife, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Tijdens mijn vakantie op Tenerife heb ik de kans gehad om deze fascinerende plek te bezoeken en het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. In dit artikel neem ik je mee op mijn excursie naar de Pirámides de Güímar en deel ik mijn ervaringen en indrukken van deze bijzondere historische site.

Canarische Eilanden - D-reizen

Wat zijn de Pirámides de Güímar?

De Pirámides de Güímar is een archeologische site die bestaat uit een verzameling van zes piramide-achtige structuren. Deze structuren zijn gebouwd met behulp van lavastenen en ze dateren uit de 19e eeuw. De piramides zijn nauw verbonden met de Guanche-cultuur, de inheemse bevolking van Tenerife, en hun exacte doel en oorsprong blijven tot op de dag van vandaag een mysterie.

Hoe kom je bij de Pirámides de Güímar?

Tijdens mijn verblijf op Tenerife heb ik besloten om een georganiseerde excursie te boeken naar de Pirámides de Güímar. Deze excursie was inclusief vervoer van en naar mijn hotel, evenals een rondleiding door de site met een deskundige gids. De excursie vertrok in de ochtend en duurde een halve dag, wat perfect was om de rest van de dag nog andere activiteiten te ondernemen.

De Pirámides de Güímar is gelegen in de gemeente Güímar, aan de oostkust van Tenerife. Het is ongeveer een uur rijden van populaire toeristische bestemmingen zoals Playa de las Americas en Los Cristianos. Het is raadzaam om vooraf een excursie te boeken, omdat het deze manier makkelijker is om de site te bereiken en meer te leren over de geschiedenis en betekenis van de piramides.

De rondleiding

Toen we aankwamen bij de Pirámides de Güímar werden we begroet door onze gids, die ons meenam op een fascinerende rondleiding door de site. We kregen te horen dat de piramides ooit bedekt waren door begroeiing, maar in de jaren ’90 werden de stenen blootgelegd en werd de site opengesteld voor het publiek. De gids deelde interessante feiten over de constructie en mogelijke doelen van de piramides, en we kregen de kans om ze van dichtbij te bekijken en te fotograferen.

Naast de piramides zelf, heeft de site ook een museum waar artefacten en informatie te vinden zijn over de Guanche-cultuur en de archeologische opgravingen die op de site zijn uitgevoerd. Het was fascinerend om meer te leren over de geschiedenis van Tenerife en de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

Indrukken en ervaringen

Mijn bezoek aan de Pirámides de Güímar was een onvergetelijke ervaring. De mysterieuze en intrigerende geschiedenis van de piramides maakte dat ik me even in een compleet andere wereld waande. De prachtige omgeving waarin de piramides zich bevinden, met uitzicht op de oceaan en omringd door weelderige vegetatie, maakte de ervaring extra bijzonder.

Naast de historische en archeologische waarde van de site, vond ik het ook gewoon erg leuk om op ontdekking te gaan en iets te leren over de minder bekende aspecten van Tenerife. De excursie was goed georganiseerd en de gids wist op een boeiende manier te vertellen over de piramides en hun betekenis.

Boek ook een excursie naar de Pirámides de Güímar

Als je op Tenerife bent, raad ik je zeker aan om een excursie naar de Pirámides de Güímar te boeken. Het is een unieke en leerzame ervaring die je niet snel zult vergeten. Door een georganiseerde excursie te boeken, ben je verzekerd van vervoer en deskundige begeleiding, wat je bezoek nog waardevoller zal maken. Het is ook een leuke manier om een dag weg van het strand door te brengen en meer te leren over de fascinerende geschiedenis van Tenerife.

Ik hoop dat mijn artikel je heeft geïnspireerd om ook een excursie naar de Pirámides de Güímar te boeken. Het is een prachtige en intrigerende bestemming die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je verblijf op Tenerife.

Ook Canarische Eilanden