Reisgidsen Fuerteventura

De verborgen pareltjes van het eiland

De verborgen pareltjes van Fuerteventura

Op het prachtige eiland Fuerteventura zijn er naast de bekende toeristische attracties ook vele verborgen pareltjes te ontdekken. Tijdens mijn laatste vakantie op dit eiland heb ik een aantal van deze verborgen schatten ontdekt die ik graag met je wil delen. Van afgelegen stranden tot sfeervolle dorpjes, Fuerteventura heeft zoveel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken.

Verlaten stranden

Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan zijn de verlaten stranden van Fuerteventura echt een must-see. **Ver weg** van de drukke toeristische zones vind je hier uitgestrekte zandstranden waar je vrijwel alleen kunt genieten van de azuurblauwe zee en de warme zonnestralen. Een van mijn favoriete verlaten stranden is Playa de Cofete, gelegen aan de westkust van het eiland. Hier kun je uren wandelen zonder ook maar een andere ziel tegen te komen.

Een ander verborgen strand dat ik ontdekt heb is Playa del Viejo Rey, een klein strand aan de noordkust van Fuerteventura. Met zijn ruige rotsen en heldere water is dit een perfecte plek om te snorkelen en de onderwaterwereld te verkennen.

Gezellige dorpjes

Naast de prachtige natuur heeft Fuerteventura ook enkele **gezellige** dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. Eén van mijn favoriete dorpjes is Betancuria, de voormalige hoofdstad van het eiland. Hier vind je smalle straatjes met witgekalkte huisjes, sfeervolle pleintjes en gezellige cafeetjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Een ander charmant dorpje is Pájara, gelegen in het binnenland van Fuerteventura. Dit dorp staat bekend om zijn prachtige kerk, de Iglesia de Nuestra Señora de la Regla, en de pittoreske straatjes vol bloeiende bougainvillea. Hier kun je het echte traditionele leven op Fuerteventura ervaren.

Adembenemende natuur

**Naast** de prachtige stranden en dorpjes heeft Fuerteventura ook een adembenemende natuur die je niet mag missen. Een van de meest bijzondere plekken is de duinen van Corralejo, een uitgestrekt natuurgebied aan de noordkust van het eiland. Hier kun je wandelen tussen de hoge duinen en genieten van het weidse uitzicht over zee.

Een andere natuurlijke parel is de berg Tindaya, gelegen in het binnenland van Fuerteventura. Deze heilige berg voor de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen, is een indrukwekkende verschijning die je van ver kunt zien. Als je van wandelen houdt, is een tocht naar de top van de berg zeker de moeite waard.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van **rust**, natuur en cultuur, dan is Fuerteventura echt een aanrader. Het eiland heeft zoveel te bieden voor iedere **reiziger**, of je nu houdt van ontspannen op het strand of avontuurlijke wandelingen door de bergen. Ik kan niet wachten om terug te keren naar dit prachtige eiland en nog meer verborgen pareltjes te ontdekken!

Ook Canarische Eilanden