Vervoer Fuerteventura

Cruiseschepen die aanmeren bij de haven van Puerto del Rosario

Cruiseschepen bij Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland Fuerteventura, is een populaire bestemming voor cruiseschepen die de Canarische Eilanden aandoen. Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van de majestueuze aankomst van deze imposante schepen in de haven van Puerto del Rosario. Ik heb het geluk gehad om deze ervaring zelf te mogen meemaken en ik neem je graag mee op deze reis.

De aankomst van een cruiseschip

Wanneer een cruiseschip de haven van Puerto del Rosario nadert, is het een indrukwekkend gezicht. De enorme omvang van het schip steekt af tegen de blauwe zee en de witte gebouwen van de stad. Het is een ware eye-catcher die je niet snel zult vergeten.

Als je vanaf de kade naar het cruiseschip kijkt, voel je jezelf klein worden in vergelijking met de gigantische constructie. Het geluid van de scheepshoorn echoot over het water en kondigt de aankomst van het schip aan. Passagiers staan op het dek en zwaaien naar de mensen op de kade, terwijl ze genieten van het uitzicht op het mooie Fuerteventura.

Activiteiten voor cruisepassagiers

Voor de cruisepassagiers die Puerto del Rosario bezoeken, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten. Hier zijn een aantal hoogtepunten die je niet mag missen:

  1. Winkelen in de haven: De haven van Puerto del Rosario is een uitstekende plek om souvenirs en lokale producten te kopen. Er zijn tal van winkels en kraampjes waar je traditionele Canarische producten kunt vinden.
  2. Bezoek aan het maritiem museum: Het maritiem museum van Fuerteventura ligt vlakbij de haven en is een interessante plek om meer te leren over de rijke maritieme geschiedenis van het eiland.
  3. Wandelen langs de boulevard: De boulevard van Puerto del Rosario biedt een prachtig uitzicht op zee en is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling.
  4. Proeven van lokale gerechten: In de vele restaurants en cafés in de stad kun je genieten van heerlijke Canarische gerechten, zoals papas arrugadas en mojo saus.

Excursies vanuit Puerto del Rosario

Als je meer wilt zien van het prachtige Fuerteventura, kun je vanuit Puerto del Rosario deelnemen aan diverse excursies en tours. Enkele populaire opties zijn:

  • Excursie naar de duinen van Corralejo: Ontdek de adembenemende duinen van Corralejo en geniet van een dagje zon, zee en strand.
  • Boottocht naar Isla de Lobos: Bezoek het kleine eiland Isla de Lobos en verken de ongerepte natuur en kristalheldere wateren.
  • Jeepsafari door de binnenlanden: Maak een avontuurlijke jeepsafari door de ruige landschappen en pittoreske dorpjes van Fuerteventura.

Wat een avontuur!

Na een dag vol indrukken en activiteiten komt het moment waarop het cruiseschip weer vertrekt uit Puerto del Rosario. Het geluid van de scheepshoorn klinkt opnieuw en langzaam beweegt het schip zich weg van de kade. Achterblijvend op de kade, kun je terugkijken op een fantastische ervaring. En wie weet, misschien keren we ooit wel terug naar dit prachtige eiland voor een nieuw avontuur op zee!

Ook Canarische Eilanden