Canarische Eilanden

Code Canarische Eilanden: Een Gids voor Reizen naar dit Prachtige Spaanse Paradijs

De Code Canarische Eilanden is een reisbeperking die is ingevoerd door de Spaanse overheid als reactie op de COVID-19-pandemie. Deze code is bedoeld om de gezondheid en veiligheid van zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de Canarische Eilanden te waarborgen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Code Canarische Eilanden en wat dit betekent voor reizigers die van plan zijn naar dit prachtige Spaanse paradijs te gaan.

Wat is de Code Canarische Eilanden?

De Code Canarische Eilanden is een reisbeperking die is ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus op de eilanden te beperken. Deze code is van kracht sinds juli 2020 en heeft tot doel de gezondheid en veiligheid van zowel de lokale bevolking als de toeristen te beschermen. Het is belangrijk op te merken dat de Code Canarische Eilanden regelmatig wordt bijgewerkt op basis van de huidige epidemiologische situatie.

Wat betekent de Code Canarische Eilanden voor reizigers?

Als gevolg van de Code Canarische Eilanden moeten reizigers die naar de Canarische Eilanden willen reizen, voldoen aan bepaalde vereisten en procedures. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Reizigers moeten een gezondheidsformulier invullen voordat ze naar de Canarische Eilanden reizen. Dit formulier kan online worden ingevuld en moet binnen 48 uur voor aankomst worden ingediend.
 • Reizigers moeten een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen tonen die binnen 72 uur voor aankomst is afgenomen. Deze test moet een PCR-test zijn en mag geen antigeentest zijn.
 • Reizigers moeten de mobiele app “Radar COVID” downloaden en activeren voordat ze naar de Canarische Eilanden reizen. Deze app helpt bij het traceren van mogelijke COVID-19-besmettingen.
 • Reizigers moeten een reisverzekering hebben die de medische kosten in verband met COVID-19 dekt.
 • Reizigers moeten zich houden aan de algemene gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het naleven van sociale afstandsregels.

Wat zijn de voordelen van de Code Canarische Eilanden?

Hoewel de Code Canarische Eilanden enige beperkingen met zich meebrengt, heeft het ook enkele voordelen voor reizigers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • De Code Canarische Eilanden zorgt voor een veilige reisomgeving door het implementeren van strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.
 • De Canarische Eilanden hebben een laag aantal COVID-19-gevallen in vergelijking met andere populaire vakantiebestemmingen, waardoor de kans op besmetting kleiner is.
 • De prachtige stranden, het aangename klimaat en de adembenemende natuurlijke landschappen van de Canarische Eilanden maken het een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie.
 • De lokale bevolking en de toeristische sector op de Canarische Eilanden zijn goed voorbereid op de huidige situatie en hebben uitgebreide maatregelen genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Wat zijn enkele populaire bestemmingen op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden bieden een breed scala aan prachtige bestemmingen die elke reiziger zullen bekoren. Hier zijn enkele van de populairste bestemmingen op de eilanden:

 • Tenerife: Het grootste eiland van de Canarische Eilanden staat bekend om zijn spectaculaire vulkanische landschappen, levendige steden en prachtige stranden.
 • Gran Canaria: Dit eiland biedt een mix van adembenemende duinen, weelderige bossen en bruisende steden. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste stranden van de archipel.
 • Lanzarote: Met zijn unieke maanachtige landschappen en prachtige stranden is Lanzarote een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.
 • Fuerteventura: Dit eiland staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden en kristalheldere wateren, waardoor het een ideale bestemming is voor watersportliefhebbers.

Conclusie

De Code Canarische Eilanden is een reisbeperking die is ingevoerd om de gezondheid en veiligheid van zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de Canarische Eilanden te waarborgen. Hoewel het enige beperkingen met zich meebrengt, biedt het ook voordelen, zoals een veilige reisomgeving en een laag aantal COVID-19-gevallen op de eilanden. Met prachtige bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, is de Canarische Eilanden een ideale bestemming voor een ontspannen en veilige vakantie. Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten van de Code Canarische Eilanden voordat je op reis gaat en geniet van al het moois dat deze Spaanse archipel te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden