Musea Fuerteventura

Centro de Arte Canario in La Oliva

Ontdek het Centro de Arte Canario in La Oliva

Als je op het prachtige eiland Fuerteventura bent, mag een bezoek aan het Centro de Arte Canario in La Oliva zeker niet ontbreken. Dit museum is een ware schat voor liefhebbers van Canarische kunst en cultuur. Ik heb zelf onlangs dit bijzondere museum bezocht en wil graag mijn ervaring met jullie delen.

De geschiedenis van het Centro de Arte Canario

Het Centro de Arte Canario is gevestigd in een prachtig gerestaureerd herenhuis uit de 19e eeuw in het historische centrum van La Oliva. Het museum werd opgericht met als doel om de rijke Canarische kunstgeschiedenis te bewaren en toegankelijk te maken voor het publiek. In het museum vind je een indrukwekkende collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van lokale kunstenaars.

De collectie

De collectie van het Centro de Arte Canario biedt een fascinerend overzicht van de Canarische kunst door de eeuwen heen. Je vindt er werken van zowel bekende als opkomende kunstenaars, die allemaal op hun eigen manier de unieke cultuur en geschiedenis van de eilanden verbeelden. Van kleurrijke schilderijen tot intrigerende beeldhouwwerken, er is voor ieder wat wils.

Enkele hoogtepunten uit de collectie zijn onder andere:

  • Werken van Juan Ismael: Deze bekende Canarische kunstenaar staat bekend om zijn abstracte en expressieve schilderijen die de natuur en het landschap van Fuerteventura op een unieke manier weergeven.
  • Beeldhouwwerken van Martín Chirino: Chirino is een van de meest invloedrijke Spaanse beeldhouwers van de 20e eeuw en zijn werken zijn te bewonderen in musea over de hele wereld.

Praktische informatie

Het Centro de Arte Canario is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Vergeet niet om wat tijd vrij te maken om het museum te verkennen, want er is zoveel te zien en te ontdekken. Je kunt ook een rondleiding boeken om meer te weten te komen over de kunstwerken en de geschiedenis van het museum.

Adres

Camino del Muelle, s/n, 35640 La Oliva, Fuerteventura

Contact

E-mail: info@centrodeartecanario.org

Telefoon: +34 928 86 18 74

Verrijk je bezoek aan Fuerteventura met een bezoek aan het Centro de Arte Canario

Het Centro de Arte Canario is een absolute must-visit voor kunstliefhebbers die Fuerteventura bezoeken. De prachtige collectie, de historische locatie en de bijzondere sfeer maken een bezoek aan dit museum een onvergetelijke ervaring. Dus trek eropuit, ontdek de Canarische kunst en geniet van al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden