Bezienswaardigheden Tenerife

Casa de Los Balcones

Een bezoek aan Casa de Los Balcones op Tenerife

Als je ooit op Tenerife bent geweest, dan weet je dat het eiland vol zit met prachtige historische gebouwen en charmante dorpjes. Eén van deze charmante dorpjes is La Orotava, waar je het indrukwekkende Casa de Los Balcones kunt vinden. Dit historische huis is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Tenerife.

Canarische Eilanden - D-reizen

Historische achtergrond

De geschiedenis van Casa de Los Balcones gaat terug tot de 17e eeuw, toen het huis werd gebouwd als een residentie voor een welvarende familie. De architectuur is typerend voor de Canarische Eilanden, met zijn houten balkons, binnenplaatsen en weelderige tuinen. Het huis is een prachtig voorbeeld van de traditionele Canarische architectuur en heeft door de jaren heen vele veranderingen ondergaan, maar is altijd in zijn oorspronkelijke staat behouden gebleven.

Wat te zien en te doen

Als je Casa de Los Balcones bezoekt, kun je genieten van een rondleiding door het huis, waarbij je de prachtig ingerichte kamers en traditionele Canarische meubels kunt bewonderen. Daarnaast is er een museumgedeelte waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het huis en het leven op Tenerife in vroegere tijden. Vergeet ook niet een wandeling te maken door de prachtige tuinen, waar je exotische planten en bloemen kunt zien die typerend zijn voor de regio.

Winkelen en gastronomie

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Casa de Los Balcones ook de mogelijkheid om te winkelen en te genieten van de lokale gastronomie. In de souvenirwinkel van het huis vind je handgemaakte ambachtelijke producten, zoals keramiek, textiel en sieraden, perfect als aandenken aan je bezoek. Voor degenen die van lekker eten houden, is er een café waar je kunt genieten van traditionele Canarische gerechten en lekkernijen, zoals papas arrugadas, mojo sauzen en verse vis.

Praktische informatie

Casa de Los Balcones is gelegen in het hart van La Orotava en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Het is het hele jaar door geopend voor bezoekers, met uitzondering van bepaalde feestdagen. De entree is betaalbaar en er zijn vaak speciale evenementen en tentoonstellingen gaande, dus het is altijd de moeite waard om de website te raadplegen voor actuele informatie.

Conclusie

Casa de Los Balcones is een fantastische bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, cultuur en tradities van Tenerife. Het prachtige historische huis, de prachtige tuinen, de winkelmogelijkheden en de lokale gastronomie maken het een perfecte plek voor een dagje uit. Als je op vakantie bent op Tenerife, mag een bezoek aan Casa de Los Balcones niet ontbreken!

Kortom, voor een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar de rijke geschiedenis en tradities van Tenerife, is Casa de Los Balcones de place to be. Mis deze unieke bestemming niet tijdens je verblijf op Tenerife!

Ook Canarische Eilanden