Canarische Eilanden

Canarische eilanden snorkelen

De Canarische eilanden staan bekend om hun prachtige stranden, heldere wateren en diverse onderwaterleven. Voor snorkelliefhebbers is dit een waar paradijs. Met een overvloed aan kleurrijke vissen, koraalriffen en zelfs scheepswrakken, bieden de Canarische eilanden een unieke snorkelervaring. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of net begint, er is voor ieder wat wils op deze prachtige eilandengroep.

Beste snorkelplekken op de Canarische eilanden

1. Tenerife: Tenerife biedt verschillende geweldige snorkelplekken, waaronder Los Cristianos en Playa de las Vistas. Deze locaties hebben helder water en een overvloed aan zeeleven, waaronder papegaaivissen, trompetvissen en zelfs zeeschildpadden. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken naar het nabijgelegen eiland La Gomera, waar je kunt snorkelen in de prachtige baaien.

2. Gran Canaria: Gran Canaria heeft enkele van de meest indrukwekkende onderwaterlandschappen van de Canarische eilanden. De stranden van Puerto de Mogán en Playa de Amadores zijn perfecte plekken om te snorkelen. Hier kun je genieten van helder water, kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen. Voor de meer avontuurlijke snorkelaars is het ook mogelijk om naar het natuurreservaat El Cabrón te gaan, waar je een grote verscheidenheid aan zeeleven kunt ontdekken.

3. Lanzarote: Lanzarote staat bekend om zijn vulkanische landschap, maar het biedt ook geweldige snorkelplekken. Playa Blanca en Playa Flamingo zijn populaire stranden om te snorkelen, met kristalhelder water en een overvloed aan vissen. Het nabijgelegen eiland La Graciosa is ook een must-visit voor snorkelliefhebbers, met zijn ongerepte stranden en prachtige onderwaterwereld.

4. Fuerteventura: Fuerteventura heeft enkele van de mooiste stranden van de Canarische eilanden en biedt geweldige snorkelmogelijkheden. Playa de Sotavento en Playa de Cofete zijn perfecte plekken om te snorkelen, met hun turquoise wateren en kleurrijke vissen. Het eiland Lobos, dat vlak voor de kust van Fuerteventura ligt, is ook een populaire snorkelbestemming vanwege zijn ongerepte wateren en diverse zeeleven.

Tips voor snorkelen op de Canarische eilanden

– Draag altijd een snorkeluitrusting die goed past en comfortabel is. Een lekkende duikbril kan je snorkelervaring verpesten.

– Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om jezelf te beschermen tegen de felle zon. Vergeet niet om ook je rug en nek in te smeren.

– Zwem rustig en vermijd het aanraken van het koraal of andere zeedieren. Respecteer de natuurlijke omgeving en laat geen afval achter.

– Als je niet zeker bent van je snorkelvaardigheden, overweeg dan om een snorkeltocht met een gids te boeken. Zij kunnen je de beste plekken laten zien en zorgen voor je veiligheid.

– Neem een onderwatercamera mee om je snorkelavonturen vast te leggen. De Canarische eilanden bieden talloze fotogenieke momenten onder water.

Conclusie

De Canarische eilanden zijn een paradijs voor snorkelliefhebbers. Met hun prachtige stranden, heldere wateren en diverse onderwaterleven bieden deze eilanden een unieke snorkelervaring. Of je nu op Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote of Fuerteventura bent, er zijn talloze snorkelplekken om te verkennen. Vergeet niet om de juiste snorkeluitrusting te dragen, jezelf te beschermen tegen de zon en de natuurlijke omgeving te respecteren. Geniet van het verkennen van de kleurrijke onderwaterwereld van de Canarische eilanden!

Ook Canarische Eilanden