Dagtrips Tenerife

Bezoek aan de botanische tuin Jardín Botánico in Puerto de la Cruz

Bezoek aan de botanische tuin Jardín Botánico in Puerto de la Cruz, Tenerife

Als natuurliefhebber en reiziger is een bezoek aan een botanische tuin altijd een hoogtepunt tijdens mijn vakantie. Tijdens mijn reis naar Tenerife had ik de kans om de prachtige botanische tuin Jardín Botánico te bezoeken, gelegen in Puerto de la Cruz. Deze tuin staat bekend om zijn diverse collectie van lokale en exotische planten en bloemen, en ik kon niet wachten om het zelf te ervaren.

Canarische Eilanden - D-reizen

Locatie en bereikbaarheid

De botanische tuin Jardín Botánico ligt op een prachtige locatie, aan de rand van de stad Puerto de la Cruz. Het is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Tijdens mijn bezoek koos ik ervoor om met de bus naar de tuin te gaan, wat een ontspannen en schilderachtige rit was. De tuin is een oase van rust en natuur, weg van de drukte van de stad.

De tuin verkennen

Bij aankomst bij de Jardín Botánico werd ik meteen betoverd door de serene sfeer en weelderige groene omgeving. De tuin beslaat een uitgestrekt terrein en is prachtig aangelegd met kronkelende paden en vijvers. Ik besloot om op eigen gelegenheid de tuin te verkennen, maar er zijn ook rondleidingen beschikbaar voor wie meer wil leren over de verschillende plantensoorten.

Terwijl ik door de tuin wandelde, kwam ik langs een indrukwekkende verzameling van zeldzame planten en bloemen, waaronder cactussen, orchideeën, en inheemse Canarische planten. De diversiteit van de flora in de tuin was werkelijk adembenemend, en ik stond regelmatig stil om foto’s te maken en te genieten van de schoonheid om me heen.

Flora en fauna

De Jardín Botánico staat bekend om zijn uitgebreide collectie van flora en fauna, en ik werd niet teleurgesteld. Naast de prachtige planten en bloemen, herbergt de tuin ook een verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder papegaaien en kanaries. Het was een genot om de kleurrijke vogels te zien rondvliegen en te horen zingen terwijl ik door de tuin liep.

Daarnaast zijn er ook diverse beekjes en watervallen in de tuin, die zorgen voor een natuurlijke habitat voor vissen en schildpadden. Het was fascinerend om te zien hoe de flora en fauna in de Jardín Botánico harmonieus samenkomen en een levendige omgeving creëren.

Faciliteiten

De botanische tuin is goed uitgerust met faciliteiten voor bezoekers, waaronder een café en souvenirwinkel waar je kunt genieten van een verfrissend drankje en lokale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook picknickplaatsen en rustige zitjes verspreid over de tuin, perfect voor een ontspannen pauze en het absorberen van de prachtige omgeving.

Ik maakte gebruik van de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op een van de vele bankjes in de tuin, terwijl ik de geuren en geluiden om me heen in me opnam.

Praktische informatie

De Jardín Botánico is het hele jaar door geopend, met ruime openingstijden die variëren per seizoen. De toegangsprijs is zeer redelijk, en er zijn kortingen beschikbaar voor studenten en senioren. Ik raad aan om comfortabele schoenen te dragen, aangezien de tuin heuvelachtig terrein heeft en er veel te ontdekken is.

Daarnaast is het handig om voldoende water mee te nemen, vooral op warme dagen, aangezien de tuin uitgestrekt is en het verkennen ervan enige tijd in beslag kan nemen.

Een onvergetelijke ervaring

Mijn bezoek aan de Jardín Botánico in Puerto de la Cruz was werkelijk een onvergetelijke ervaring. De weelderige groene omgeving, de diverse flora en fauna, en de rustige sfeer maakten het tot een hoogtepunt van mijn reis naar Tenerife. Het was de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te genieten van de natuur, en nieuwe dingen te ontdekken.

Als je ooit de kans hebt om Tenerife te bezoeken, raad ik zeker aan om een bezoek te brengen aan de botanische tuin Jardín Botánico in Puerto de la Cruz. Het is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers, gezinnen, en iedereen die op zoek is naar een verfrissende en inspirerende ervaring tijdens hun vakantie.

Boeken van je reis

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn ervaring in de Jardín Botánico en wil je zelf deze prachtige plek ontdekken? Kijk dan snel voor aanbiedingen en boek je reis naar Tenerife. Vergeet niet om een bezoek aan de botanische tuin op te nemen in je reisplan, en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring temidden van de weelderige flora en fauna van Tenerife!

Ook Canarische Eilanden