Eten & Drinken Lanzarote

Aardappelgerechten uit de Canarische keuken

Aardappelgerechten uit de Canarische keuken op het eiland Lanzarote

Lanzarote, een van de populaire Canarische eilanden, staat bekend om zijn heerlijke en authentieke Canarische keuken. Een belangrijk onderdeel van deze keuken zijn aardappelgerechten. De Canarische keuken maakt veelvuldig gebruik van deze veelzijdige groente, die op verschillende manieren wordt bereid en geserveerd. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de aardappelgerechten uit de Canarische keuken op het eiland Lanzarote.

Gekookte aardappelen met mojo saus

Een van de meest bekende aardappelgerechten uit de Canarische keuken is de gekookte aardappelen met mojo saus. Mojo saus is een pittige saus gemaakt van olijfolie, knoflook, azijn en verschillende kruiden. De aardappelen worden in de schil gekookt en vervolgens geserveerd met de heerlijke mojo saus. Dit gerecht is vaak te vinden op menu’s in lokale restaurants en is geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

“Papas Arrugadas” met “Mojo Picon”

Een ander populair gerecht op Lanzarote zijn “Papas Arrugadas” met “Mojo Picon”. Papas Arrugadas zijn kleine, gerimpelde aardappelen die worden gekookt in zeewater totdat ze zoutkristallen op hun schil vormen. Mojo Picon is een pittige saus die gemaakt wordt van rode pepers, knoflook, komijn, paprikapoeder en olijfolie. Samen vormen deze twee gerechten een perfecte combinatie van smaken en texturen die de kenmerkende authentieke smaak van de Canarische keuken vertegenwoordigen.

Gegrilde aardappelen met “mojo verde”

Naast gekookte aardappelen en “papas arrugadas” worden aardappelen op Lanzarote ook vaak gegrild en geserveerd met “mojo verde”. Mojo verde is een pittige groene saus gemaakt van koriander, peterselie, knoflook, groene peper, olijfolie en azijn. Deze saus voegt een heerlijke kruidige smaak toe aan de gegrilde aardappelen en is een geliefde combinatie onder de lokale bevolking.

Aardappelsoep

Naast de bovengenoemde gerechten worden aardappelen op Lanzarote ook vaak gebruikt in soepen. Een populaire optie is aardappelsoep, die vaak wordt geserveerd als voorgerecht of als lichte maaltijd. De aardappelsoep wordt vaak op smaak gebracht met knoflook, uien, paprikapoeder en andere kruiden, waardoor het een hartige en vullende soep wordt die perfect is voor de koelere avonden op het eiland.

Tortilla Española

Een ander iconisch gerecht waar aardappelen een hoofdrol spelen, is de Tortilla Española. Deze smakelijke omelet wordt gemaakt met aardappelen, uien en eieren, en wordt vaak geserveerd als tapas of als onderdeel van een lichte maaltijd. Op Lanzarote vind je vaak verschillende variaties van deze omelet, waarbij soms andere ingrediënten worden toegevoegd, zoals paprika of chorizo.

Conclusie

Aardappelgerechten zijn een onmisbaar onderdeel van de Canarische keuken op het eiland Lanzarote. Van gekookte aardappelen met mojo saus tot gegrilde aardappelen met mojo verde, aardappelen worden op verschillende manieren bereid en geserveerd, waardoor er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is. Of je nu een liefhebber bent van pittige sauzen, hartige soepen of smakelijke omeletten, de aardappelgerechten op Lanzarote zullen je zeker niet teleurstellen. Geniet van de heerlijke en authentieke Canarische keuken tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Ook Canarische Eilanden