Weer & Klimaat Tenerife

Zeewatertemperaturen rond Tenerife gedurende het jaar

De zeewatertemperaturen rond Tenerife gedurende het jaar

Als vakantieganger naar Tenerife ben je vast benieuwd naar de zeewatertemperaturen gedurende het jaar. Het is immers heerlijk om te zwemmen in de zee, maar dan wil je natuurlijk wel dat het water aangenaam is. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de zeewatertemperaturen rond Tenerife gedurende het jaar, zodat jij goed voorbereid op reis kunt gaan.

Canarische Eilanden - D-reizen

Warme zomers en milde winters

Tenerife heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat, met warme zomers en milde winters. Hierdoor is het eiland het hele jaar door een populaire bestemming voor zonaanbidders, natuurliefhebbers en watersportliefhebbers. De zeewatertemperaturen variëren echter wel gedurende het jaar, dus het is handig om hier rekening mee te houden bij het plannen van je vakantie.

Zeewatertemperaturen per seizoen

De zeewatertemperaturen rond Tenerife variëren van gemiddeld 19°C in de winter tot 23°C in de zomer. Hieronder een overzicht van de zeewatertemperaturen per seizoen:

  • Winter (december – februari): Gemiddeld 19°C
  • Lente (maart – mei): Gemiddeld 20°C
  • Zomer (juni – augustus): Gemiddeld 23°C
  • Herfst (september – november): Gemiddeld 22°C

De beste maanden om te zwemmen

Als je van plan bent om veel te zwemmen tijdens je vakantie op Tenerife, dan zijn de zomermaanden natuurlijk het meest geschikt vanwege de hogere zeewatertemperaturen. Echter, ook in de lente en herfst is het water nog steeds aangenaam om in te zwemmen. In de winter kan het water wat frisser zijn, maar nog steeds geschikt voor een verfrissende duik.

Mijn persoonlijke ervaring

Tijdens mijn verblijf op Tenerife heb ik uitgebreid kunnen genieten van de zee. In de zomermaanden was het water heerlijk warm en nodigde het uit om lange tijd te zwemmen en te snorkelen. Zelfs in de winter kon ik nog steeds genieten van de zee, alhoewel ik dan meestal wat kortere zwemmomenten had vanwege de lagere temperatuur van het zeewater. Toch kon ik het niet laten om elke dag even een duik te nemen.

Boek nu jouw vakantie naar Tenerife

Ben jij ook enthousiast geworden over de zeewatertemperaturen rond Tenerife gedurende het jaar? Een vakantie naar dit prachtige eiland is een gegarandeerde dosis zon, zee en strand. Of je nu van plan bent om te zwemmen, te snorkelen of gewoon lekker te luieren op het strand, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Twijfel niet langer en boek nu jouw vakantie naar Tenerife om zelf te kunnen genieten van de aangename zeewatertemperaturen!

Ook Canarische Eilanden