Canarische Eilanden

Weer op de Canarische Eilanden in januari: wat kun je verwachten?

Weer op de Canarische Eilanden in januari: wat kun je verwachten?

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. De eilanden liggen in het midden van de Atlantische Oceaan, vlakbij de westkust van Afrika, en zijn bekend om hun subtropische klimaat. Maar wat kun je verwachten qua weer als je in januari naar de Canarische Eilanden gaat?

Het Klimaat op de Canarische Eilanden

Het klimaat op de Canarische Eilanden is aangenaam het hele jaar door, met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. De eilanden hebben een subtropisch klimaat met twee duidelijk gescheiden seizoenen: een droge, warme zomer van mei tot oktober en een vochtige, koele winter van november tot april.

In de zomer is het op de Canarische Eilanden meestal helder, zonnig en droog, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30 graden Celsius. In de winter kan het op de eilanden wat bewolkter zijn en is er kans op regen, hoewel de regenval op de Canarische Eilanden altijd nog lager is dan in andere Europese landen.

Weer op de Canarische Eilanden in Januari

In januari is het op de Canarische Eilanden nog steeds winter, hoewel de temperaturen nog steeds aangenaam zijn. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius, wat nog steeds ruim boven het gemiddelde ligt voor de winter in Europa.

Het weer op de Canarische Eilanden kan in januari wat wisselvalliger zijn dan in de zomer, met kans op bewolking en regen. Hoewel de Canarische Eilanden niet bekend staan om hun hevige regenbuien, kan het in januari wel wat vochtiger zijn dan in de zomer. De regenval op de Canarische Eilanden is echter nog steeds lager dan in veel andere Europese landen, dus de kans op regen is klein.

Er zijn wel enkele verschillen tussen de verschillende eilanden wat betreft het weer in januari. Zo zijn de temperaturen op Tenerife iets koeler dan op Gran Canaria, met gemiddelde temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ook is het op Tenerife wat vochtiger dan op Gran Canaria, met kans op wat meer regenval.

Op de kleinere eilanden zoals Fuerteventura en Lanzarote zijn de temperaturen nog iets hoger dan op Gran Canaria en Tenerife, met gemiddelde temperaturen tussen de 22 en 25 graden Celsius. Deze eilanden hebben een droger klimaat dan de grotere eilanden en zijn daarom populair bij mensen die op zoek zijn naar een zonnig, droog klimaat.

Hoe Je Je Kunt Voorbereiden op het Weer in Januari

Als je in januari naar de Canarische Eilanden gaat, is het verstandig om wat lichtere kleding mee te nemen voor de warme dagen en een wind- en waterdichte jas voor de koelere, vochtige dagen. Zorg ook dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt, want de zon kan in januari nog steeds sterk zijn en het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de UV-stralen.

Het is ook aan te raden om een paar goede wandelschoenen mee te nemen als je van plan bent om de Canarische Eilanden te verkennen. De eilanden zijn prachtig en hebben veel mooie wandelroutes, dus het is leuk om de natuur te ontdekken tijdens je vakantie.

In Januari dus prima weer om naar de Canarische Eilanden te gaan

Als je van plan bent om in januari naar de Canarische Eilanden te gaan, kun je verwachten dat het weer aangenaam is met gemiddelde temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het kan wat wisselvalliger zijn dan in de zomer, met kans op bewolking en regen, maar de regenval is nog steeds lager dan in veel andere Europese landen.

Het is verstandig om je voor te bereiden op het weer door lichtere kleding mee te nemen en een wind- en waterdichte jas voor de koelere dagen.

Vergeet ook niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen en goede wandelschoenen als je van plan bent om de eilanden te verkennen. De Canarische Eilanden zijn een prachtige bestemming in januari en bieden veel mooie natuur, zon, zee en strand voor een heerlijke vakantie.

Rating post

Je houd misschien ook van..