Natuur Fuerteventura

Wandeling door de beschermde gebieden van Montaña de los Escalares

Wandelen door de beschermde gebieden van Montaña de los Escalares op Fuerteventura

Als je van wandelen houdt en de prachtige natuur van Fuerteventura wilt ontdekken, dan is een wandeling door de beschermde gebieden van Montaña de los Escalares een absolute aanrader. Dit gebied, gelegen in het noorden van het eiland, staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, indrukwekkende vulkanen en diverse flora en fauna. Tijdens mijn recente trip naar Fuerteventura besloot ik dit bijzondere natuurgebied te verkennen en ik werd positief verrast door al het moois dat het te bieden heeft.

Route en voorbereiding

Voordat je aan de wandeling begint, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je voldoende water, snacks en zonnebrandcrème bij je hebt. Ook stevige wandelschoenen zijn een must, aangezien het terrein soms rotsachtig en hobbelig kan zijn. De wandelroute door Montaña de los Escalares is ongeveer 10 kilometer lang en neemt gemiddeld 3-4 uur in beslag.

Startpunt en routebeschrijving

Het startpunt van de wandeling bevindt zich bij de ingang van Montaña de los Escalares, waar je een kaart van het gebied kunt verkrijgen. De route voert je langs oude vulkanen, diepe ravijnen en adembenemende uitzichtpunten. Vergeet niet te genieten van de panoramische vergezichten en de rustgevende stilte van de natuur om je heen.

Flora en fauna

Tijdens mijn wandeling door Montaña de los Escalares kwam ik diverse soorten planten en dieren tegen. Het gebied staat bekend om zijn unieke flora, waaronder zeldzame cactussen, vetplanten en wilde bloemen. Ook kun je hier verschillende vogelsoorten spotten, zoals valken, patrijzen en korhoenders. Vergeet dus zeker je verrekijker niet mee te nemen!

Tip: Neem een flora- en fauna-gids mee

Om nog meer te leren over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt, is het handig om een flora- en fauna-gids mee te nemen. Zo kun je de verschillende soorten herkennen en meer te weten komen over hun leefomgeving en gewoontes. Het maakt je wandeling door Montaña de los Escalares nog interessanter en leerzamer!

Praktische informatie

Als je van plan bent om Montaña de los Escalares te bezoeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het gebied is een beschermd natuurgebied, dus het is belangrijk om de regels en richtlijnen te respecteren. Laat geen afval achter, blijf op de aangegeven paden en verstore geen dieren of planten.

Openingstijden en entree

  • Montaña de los Escalares is het hele jaar door geopend voor wandelaars.
  • Er is geen entreegeld verschuldigd om het gebied te betreden.

Faciliteiten

In het gebied zijn geen faciliteiten zoals toiletten of restaurants aanwezig, dus zorg ervoor dat je voldoende proviand meeneemt voor onderweg. Ook is het verstandig om een telefoon bij je te hebben voor noodgevallen, aangezien het gebied soms slecht bereik heeft.

Kortom, een wandeling door Montaña de los Escalares op Fuerteventura is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Geniet van de prachtige landschappen, de bijzondere flora en fauna en de rustgevende stilte van dit unieke natuurgebied. Vergeet niet om je goed voor te bereiden en laat je verrassen door al het moois dat dit gebied te bieden heeft!

Een vlotte, grappige afsluiting

Na een dag vol avontuur en natuurpracht in Montaña de los Escalares, voel ik me als een ware ontdekkingsreiziger die de wildernis heeft getrotseerd. Mijn wandelschoenen hebben me tot verre uithoeken van Fuerteventura gebracht en mijn zintuigen zijn geprikkeld door al het moois dat ik onderweg ben tegengekomen. Ik kan dan ook met volle overtuiging zeggen: wandelen door dit beschermde gebied is een ervaring die je niet mag missen! En wie weet kom ik de volgende keer wel een zeldzame cactus tegen die naar me knipoogt. Tot de volgende wandeling, avonturiers!

Ook Canarische Eilanden