Canarische Eilanden

Vlag Canarische Eilanden

Vlag Canarische Eilanden

De vlag van de Canarische Eilanden is een belangrijk symbool voor deze autonome gemeenschap van Spanje. De vlag bestaat uit drie verticale banen in de kleuren wit, blauw en geel. Het keyword “vlag Canarische Eilanden” is een veelgezochte term en we zullen in dit artikel dieper ingaan op de betekenis en het ontwerp van deze vlag.

Betekenis van de vlag

De kleuren van de vlag van de Canarische Eilanden hebben elk een specifieke betekenis. De witte baan staat voor vrede en zuiverheid. Het symboliseert ook de witte zandstranden en de heldere luchten van de eilanden. De blauwe baan vertegenwoordigt de Atlantische Oceaan die de eilanden omringt. Het symboliseert ook de vrijheid en het maritieme karakter van de Canarische Eilanden. De gele baan staat voor de zon en het zonnige klimaat van de eilanden. Het symboliseert ook de welvaart en het optimisme van de inwoners.

Ontwerp van de vlag

De vlag van de Canarische Eilanden heeft een eenvoudig ontwerp met drie verticale banen. De verhouding tussen de breedte en de lengte van de vlag is 2:3. De witte baan bevindt zich aan de linkerkant en neemt ongeveer een derde van de vlag in beslag. De blauwe baan bevindt zich in het midden en neemt ook ongeveer een derde van de vlag in beslag. De gele baan bevindt zich aan de rechterkant en neemt ook ongeveer een derde van de vlag in beslag.

Geschiedenis van de vlag

De vlag van de Canarische Eilanden werd officieel aangenomen op 21 augustus 1982. Het ontwerp van de vlag is gebaseerd op de vlag van de provincie Santa Cruz de Tenerife, een van de twee provincies van de Canarische Eilanden. De provincie Santa Cruz de Tenerife gebruikte al sinds 1845 een vlag met dezelfde kleuren en verhoudingen. Toen de Canarische Eilanden autonome gemeenschap werden, werd besloten om de vlag van Santa Cruz de Tenerife als basis te nemen voor de vlag van de hele archipel.

Gebruik van de vlag

De vlag van de Canarische Eilanden wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Het is de officiële vlag van de autonome gemeenschap en wordt gehesen bij overheidsgebouwen, scholen en andere openbare instellingen. Ook tijdens officiële evenementen en feestdagen wordt de vlag vaak gebruikt. Daarnaast wordt de vlag ook veelvuldig gebruikt door de inwoners van de eilanden om hun trots en verbondenheid met de Canarische Eilanden te tonen.

Conclusie

De vlag van de Canarische Eilanden is een belangrijk symbool voor deze autonome gemeenschap van Spanje. De kleuren van de vlag hebben elk een specifieke betekenis en het ontwerp is gebaseerd op de vlag van de provincie Santa Cruz de Tenerife. De vlag wordt op verschillende manieren gebruikt en is een bron van trots voor de inwoners van de Canarische Eilanden.

Ook Canarische Eilanden