Canarische Eilanden

Temperatuur Canarische Eilanden januari

Temperatuur Canarische Eilanden januari

De temperatuur op de Canarische Eilanden in januari kan sterk variëren, afhankelijk van het specifieke eiland en de locatie. Over het algemeen staan de Canarische Eilanden bekend om hun milde en aangename klimaat gedurende het hele jaar, maar januari kan iets koeler zijn in vergelijking met andere maanden.

Temperatuur op de Canarische Eilanden in januari

De gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden in januari varieert tussen de 17°C en 21°C. Het kan echter lager zijn in de hoger gelegen gebieden en hoger aan de kust. Hieronder volgt een overzicht van de gemiddelde temperaturen op enkele populaire Canarische Eilanden in januari:

 • Tenerife: Gemiddelde temperatuur tussen 18°C en 22°C
 • Gran Canaria: Gemiddelde temperatuur tussen 17°C en 21°C
 • Lanzarote: Gemiddelde temperatuur tussen 17°C en 20°C
 • Fuerteventura: Gemiddelde temperatuur tussen 18°C en 21°C
 • La Palma: Gemiddelde temperatuur tussen 16°C en 19°C

Hoewel deze temperaturen als mild worden beschouwd, kan het weer op de Canarische Eilanden in januari enigszins onvoorspelbaar zijn. Er kunnen periodes zijn met bewolking, regen en zelfs koude wind. Het is altijd verstandig om een lichte jas of trui mee te nemen voor de koelere avonden en vroege ochtenden.

Activiteiten op de Canarische Eilanden in januari

De milde temperaturen op de Canarische Eilanden in januari maken het een ideale bestemming voor verschillende activiteiten. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Strandwandelingen: Geniet van de prachtige stranden en maak ontspannende wandelingen langs de kustlijn.
 2. Watersporten: Probeer activiteiten zoals surfen, windsurfen, kajakken of duiken in het heldere water.
 3. Wandelen: Verken de adembenemende natuurlijke landschappen van de Canarische Eilanden door te wandelen in nationale parken zoals het Teide National Park op Tenerife.
 4. Culturele bezienswaardigheden: Bezoek historische bezienswaardigheden en musea om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van de eilanden.
 5. Gastronomie: Proef de heerlijke Canarische keuken met gerechten zoals papas arrugadas, mojo saus en verse vis.

De Canarische Eilanden bieden een breed scala aan activiteiten voor zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers, ongeacht het seizoen.

Wat te dragen op de Canarische Eilanden in januari

Hoewel de temperaturen over het algemeen mild zijn, is het belangrijk om de juiste kleding mee te nemen voor een comfortabel verblijf op de Canarische Eilanden in januari. Hier zijn enkele kledingstips:

 • Lichte kleding: Neem lichte en ademende kleding mee, zoals korte broeken, T-shirts en zomerjurken, voor de warmere momenten van de dag.
 • Truien of vesten: Voor de koelere avonden en vroege ochtenden is het handig om een lichte trui of vest mee te nemen.
 • Zonnebrandcrème: Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen, zelfs in januari. De zon op de Canarische Eilanden kan nog steeds sterk zijn.
 • Zwemkleding: Als u van plan bent om te zwemmen of watersporten te beoefenen, vergeet dan niet uw zwemkleding mee te nemen.
 • Comfortabele schoenen: Als u van plan bent om te wandelen of actief te zijn, zorg dan voor comfortabele schoenen.

Door de juiste kleding mee te nemen, kunt u optimaal genieten van uw verblijf op de Canarische Eilanden in januari, ongeacht de weersomstandigheden.

Conclusie

De Canarische Eilanden bieden een aangenaam klimaat gedurende het hele jaar, inclusief januari. Hoewel de temperaturen iets koeler kunnen zijn in vergelijking met andere maanden, blijven ze nog steeds mild en ideaal voor verschillende activiteiten. Of u nu wilt ontspannen op het strand, watersporten wilt beoefenen of de natuurlijke schoonheid van de eilanden wilt verkennen, de Canarische Eilanden hebben voor elk wat wils. Zorg ervoor dat u de juiste kleding meeneemt om comfortabel te blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Geniet van uw verblijf op de prachtige Canarische Eilanden in januari!

Ook Canarische Eilanden