Canarische Eilanden

Temperatuur Canarische Eilanden in februari

De Canarische Eilanden staan bekend om hun aangename klimaat gedurende het hele jaar. In februari is de temperatuur op deze eilanden ook zeer aangenaam, waardoor het een populaire bestemming is voor mensen die willen ontsnappen aan de koude wintermaanden. In dit artikel zullen we de temperatuur op de Canarische Eilanden in februari in detail bespreken.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een archipel in de Atlantische Oceaan, gelegen voor de noordwestkust van Afrika. Deze eilandengroep bestaat uit zeven grote eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Elk eiland heeft zijn eigen unieke charme en attracties, maar ze delen allemaal hetzelfde milde klimaat.

Februari op de Canarische Eilanden

Februari is een geweldige tijd om de Canarische Eilanden te bezoeken, omdat het weer er al aanzienlijk beter is dan in veel andere delen van Europa. Hoewel het nog steeds winter is, zijn de temperaturen mild en aangenaam, waardoor je kunt genieten van de zon en het strand zonder je zorgen te maken over de kou.

De gemiddelde temperatuur op de Canarische Eilanden in februari varieert tussen de 18°C en 22°C. Dit betekent dat je overdag kunt genieten van aangename temperaturen, perfect voor het verkennen van de prachtige landschappen en het bezoeken van de vele bezienswaardigheden op de eilanden. ‘s Avonds kan het iets koeler worden, dus het is raadzaam om een lichte jas of trui mee te nemen.

Temperatuur per eiland

Hoewel de Canarische Eilanden over het algemeen vergelijkbare temperaturen hebben, kunnen er kleine verschillen zijn tussen de eilanden. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen op de populairste eilanden in februari:

 • Tenerife: 19°C – 22°C
 • Gran Canaria: 18°C – 21°C
 • Lanzarote: 18°C – 21°C
 • Fuerteventura: 18°C – 21°C
 • La Palma: 17°C – 20°C
 • La Gomera: 18°C – 21°C
 • El Hierro: 17°C – 20°C

Zoals je kunt zien, zijn de temperaturen op alle eilanden vrij vergelijkbaar. Dit betekent dat je op elk eiland kunt genieten van een aangenaam klimaat, ongeacht welke je kiest om te bezoeken.

Activiteiten in februari

Februari is een geweldige tijd om de Canarische Eilanden te verkennen en de vele activiteiten en attracties te ontdekken die deze eilanden te bieden hebben. Hier zijn enkele suggesties voor dingen die je kunt doen tijdens je verblijf:

 • Bezoek de prachtige stranden en geniet van de zon
 • Verken de indrukwekkende vulkanische landschappen
 • Maak een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten
 • Ontdek de charmante dorpjes en steden op de eilanden
 • Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen
 • Wandel door de adembenemende natuurparken

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuurlijke activiteiten of culturele ervaringen, de Canarische Eilanden hebben voor elk wat wils.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een bestemming met aangename temperaturen in februari, dan zijn de Canarische Eilanden de perfecte keuze. Met milde temperaturen tussen de 18°C en 22°C kun je genieten van een heerlijke vakantie vol zon, strand en talloze activiteiten. Of je nu wilt ontspannen of de eilanden wilt verkennen, februari is een geweldige tijd om de Canarische Eilanden te bezoeken.

Ook Canarische Eilanden