Canarische Eilanden

Stekker Canarische Eilanden: Alles wat je moet weten over elektrische aansluitingen op de Canarische Eilanden

Als je van plan bent om naar de prachtige Canarische Eilanden te reizen, is het belangrijk om te weten welke stekkers en stopcontacten er worden gebruikt. Het laatste wat je wilt is aankomen op je bestemming en ontdekken dat je geen stroom kunt gebruiken omdat je de verkeerde stekker hebt meegenomen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de stekkers op de Canarische Eilanden, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Stekkertypes op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden worden dezelfde stekkertypes gebruikt als in de rest van Spanje. Het meest voorkomende stekkertype is type F, ook wel bekend als de “Schuko” stekker. Deze stekker heeft twee ronde pinnen met een afstand van 19 mm tussen elkaar. Daarnaast worden ook stekkertype C en stekkertype E/F gebruikt, maar deze zijn minder gangbaar.

Als je vanuit Nederland of België naar de Canarische Eilanden reist, hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van een reisstekker. De stekkers die in Nederland en België worden gebruikt, zijn namelijk compatibel met de stekkers op de Canarische Eilanden. Dit betekent dat je jouw elektronische apparaten rechtstreeks kunt aansluiten op de stopcontacten op de eilanden.

Spanning en frequentie

Naast het type stekker is het ook belangrijk om te weten welke spanning en frequentie er op de Canarische Eilanden wordt gebruikt. Op de eilanden is de netspanning 230 volt en de frequentie is 50 hertz. Dit is hetzelfde als in Nederland en België, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van apparaten met een andere spanning of frequentie.

Reisstekkers en adapters

Als je vanuit een ander land dan Nederland of België naar de Canarische Eilanden reist, is het mogelijk dat je een reisstekker of adapter nodig hebt. Een reisstekker is een apparaat dat je kunt gebruiken om jouw eigen stekker om te zetten naar het juiste type stekker voor het land waar je naartoe reist. Een adapter is een apparaat dat je kunt gebruiken om jouw eigen stekker aan te sluiten op een ander type stopcontact.

Voordat je een reisstekker of adapter aanschaft, is het belangrijk om te controleren welk type stekker en stopcontact er op de Canarische Eilanden wordt gebruikt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste aansluiting hebt voor jouw elektronische apparaten. Het is ook handig om te weten hoeveel wattage de reisstekker of adapter aankan, zodat je zeker weet dat het geschikt is voor jouw apparaten.

Waar kun je reisstekkers en adapters kopen?

Reisstekkers en adapters zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en reiswinkels. Daarnaast kun je ze ook online bestellen bij verschillende webshops. Zorg ervoor dat je een betrouwbare verkoper kiest en controleer de specificaties van de reisstekker of adapter voordat je deze aanschaft.

Als je geen reisstekker of adapter kunt vinden voordat je op reis gaat, kun je er ook voor kiezen om er een te kopen op de Canarische Eilanden zelf. Elektronicawinkels en sommige supermarkten verkopen vaak reisstekkers en adapters voor toeristen. Houd er echter rekening mee dat de prijzen op de eilanden mogelijk hoger zijn dan in jouw eigen land.

Conclusie

Als je naar de Canarische Eilanden reist, hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van een reisstekker als je uit Nederland of België komt. De stekkers die in deze landen worden gebruikt, zijn compatibel met de stekkers op de eilanden. Als je echter uit een ander land komt, is het belangrijk om te controleren welk type stekker en stopcontact er wordt gebruikt, zodat je een reisstekker of adapter kunt aanschaffen indien nodig. Zorg ervoor dat je de specificaties van de reisstekker of adapter controleert en koop deze bij een betrouwbare verkoper. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van jouw verblijf op de prachtige Canarische Eilanden!

Ook Canarische Eilanden