Activiteiten Tenerife

Snorkelen met schildpadden in kristalhelder water

Snorkelen met schildpadden in kristalhelder water op Tenerife

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie op Tenerife, dan is snorkelen met schildpadden in het kristalheldere water van de Canarische Eilanden een absolute must-do. Tenerife staat bekend om zijn diverse en prachtige onderwaterwereld, en het is de perfecte plek om oog in oog te komen met deze majestueuze zeedieren. In dit artikel deel ik graag mijn eigen ervaringen en tips voor het snorkelen met schildpadden op Tenerife.

Canarische Eilanden - D-reizen

Mijn ervaring

Tijdens mijn laatste vakantie op Tenerife besloot ik om een snorkeltrip te boeken om de onderwaterwereld van het eiland te verkennen. Via een lokale touroperator kwam ik terecht bij een excursie die zich specifiek richtte op het spotten van schildpadden. Na een korte boottocht werden we afgezet op een plek waar het water glashelder was, en al snel zagen we de eerste schildpad voorbij zwemmen. Het was een magische ervaring om zo dicht bij deze prachtige dieren te kunnen komen, en ik voelde me echt even één met de natuur. Het zien van de schildpadden in hun natuurlijke habitat was werkelijk adembenemend en iets wat ik nooit zal vergeten.

Beste tijd om te snorkelen met schildpadden

Als je graag schildpadden wilt zien tijdens het snorkelen op Tenerife, is het belangrijk om te weten wanneer de beste tijd is om dit te doen. Over het algemeen zijn de maanden april tot en met juni de beste periode om schildpadden te spotten, aangezien ze dan vaak in grotere aantallen te vinden zijn rondom het eiland. Daarnaast zijn ook september en oktober goede maanden voor het snorkelen met schildpadden, aangezien de zee dan vaak rustig is en het zicht onder water optimaal.

Hoe kom je bij de beste snorkelplekken

Om de beste snorkelplekken te bereiken waar je schildpadden kunt spotten, is het aan te raden om een georganiseerde snorkeltrip te boeken. Deze trips worden vaak aangeboden vanuit populaire badplaatsen zoals Los Cristianos en Costa Adeje. Tijdens de boottocht naar de snorkellocatie heb je de kans om te genieten van de prachtige kustlijn en misschien zelfs ander zeeleven te spotten, zoals dolfijnen. Eenmaal aangekomen op de snorkelplek word je begeleid door ervaren gidsen die precies weten waar je de schildpadden kunt vinden.

Belangrijke tips voor het snorkelen met schildpadden

Als je van plan bent om te gaan snorkelen met schildpadden op Tenerife, zijn er een aantal belangrijke tips waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg voor goede snorkeluitrusting, inclusief een duikbril, snorkel en vinnen.
  • Draag zonnebrandcrème en een T-shirt of rash guard om je huid te beschermen tegen de zon.
  • Houd voldoende afstand tot de schildpadden en raak ze niet aan, aangezien dit hen kan verstoren in hun natuurlijke gedrag.
  • Luister goed naar de instructies van de gidsen en volg de richtlijnen voor het snorkelen om de veiligheid van zowel jou als het zeeleven te waarborgen.

Boek nu jouw snorkelavontuur op Tenerife

Ben jij ook enthousiast geworden over het idee om te snorkelen met schildpadden in het kristalheldere water van Tenerife? Boek dan nu jouw snorkelavontuur en maak je vakantie op dit prachtige eiland compleet. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of voor de eerste keer de onderwaterwereld wilt verkennen, het snorkelen met schildpadden op Tenerife is een unieke ervaring die je niet mag missen.

Ook Canarische Eilanden