Vervoer Lanzarote

Rolstoelvriendelijk vervoer op het eiland

Rolstoelvriendelijk vervoer op het eiland Lanzarote

Lanzarote, een prachtig eiland in de Canarische Eilanden, trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Maar hoe zit het met rolstoelvriendelijk vervoer op dit eiland? In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van toegankelijkheid en vervoer voor rolstoelgebruikers op Lanzarote bespreken.

Vervoer van en naar het vliegveld

Als rolstoelgebruiker die reist naar Lanzarote, is het belangrijk om te weten dat het vervoer van en naar het vliegveld rolstoelvriendelijk is. De meeste taxibedrijven op het eiland bieden speciale rolstoeltoegankelijke voertuigen aan. Het is echter aan te raden om van tevoren een rolstoeltoegankelijke taxi te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Belangrijke punten:

 • Reserveer een rolstoeltoegankelijke taxi van tevoren.
 • Controleer of de taxi is uitgerust met een oprijplaat of lift voor rolstoelen.
 • Vraag naar de prijzen en voorwaarden voor rolstoelgebruikers.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Lanzarote is redelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De meeste bussen zijn voorzien van oprijplaten en rolstoelvriendelijke ruimte. Het is echter aan te raden om de dienstregeling en de beschikbaarheid van rolstoelplaatsen van tevoren te controleren, aangezien niet alle bussen op het eiland dezelfde voorzieningen bieden.

Belangrijke punten:

 • Controleer de dienstregeling en rolstoeltoegankelijkheid van de bussen.
 • Vraag naar assistentie van het personeel bij het instappen en veilig vastzetten van de rolstoel.
 • Zorg ervoor dat de chauffeur op de hoogte is van uw behoeften als rolstoelgebruiker.

Privévervoer en autoverhuur

Als rolstoelgebruiker op Lanzarote zijn er verschillende mogelijkheden voor privévervoer en autoverhuur. Veel autoverhuurbedrijven bieden rolstoeltoegankelijke voertuigen aan, met opties zoals oprijplaten, aangepaste besturing en rolstoelbevestigingen. Het is echter aan te raden om van tevoren contact op te nemen met het verhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat ze de juiste voorzieningen hebben voor uw specifieke behoeften.

Belangrijke punten:

 • Neem van tevoren contact op met het autoverhuurbedrijf om rolstoeltoegankelijke voertuigen te reserveren.
 • Vraag naar de beschikbare voorzieningen, zoals oprijplaten en rolstoelbevestigingen.
 • Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de regels en beperkingen met betrekking tot rolstoelvervoer op het eiland.

Bezienswaardigheden en attracties

Lanzarote biedt een scala aan prachtige bezienswaardigheden en attracties, en gelukkig zijn veel van deze ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Populaire bestemmingen zoals Nationaal Park Timanfaya en de Jameos del Agua hebben rolstoelvriendelijke paden en faciliteiten. Het is echter altijd aan te raden om van tevoren informatie in te winnen over de toegankelijkheid van specifieke attracties.

Belangrijke punten:

 • Controleer de toegankelijkheid van bezienswaardigheden en attracties die u wilt bezoeken.
 • Vraag naar eventuele beperkingen of specifieke voorzieningen voor rolstoelgebruikers.
 • Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de rolstoeltoegankelijkheid van de omgeving en faciliteiten.

Conclusie

Rolstoelvriendelijk vervoer op het eiland Lanzarote is redelijk beschikbaar, met opties zoals rolstoeltoegankelijke taxi’s, openbaar vervoer, privévervoer en autoverhuur. Het is echter belangrijk om van tevoren de benodigde informatie in te winnen en te reserveren om een soepele reiservaring te garanderen. Met de juiste voorbereiding en planning kunnen rolstoelgebruikers genieten van al het prachtigs dat Lanzarote te bieden heeft.

Ook Canarische Eilanden