Vervoer Tenerife

Rolstoeltoegankelijk vervoer op Tenerife

Reizen naar Tenerife

Op zoek naar een vakantiebestemming die rolstoeltoegankelijk vervoer biedt? Overweeg dan zeker Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Tenerife is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de adembenemende natuur. Maar hoe zit het met rolstoeltoegankelijkheid op het eiland?

Vliegreis naar Tenerife

Als rolstoelgebruiker is het belangrijk om te weten dat de meeste luchtvaartmaatschappijen voorzieningen hebben voor passagiers met beperkte mobiliteit. Zo bieden ze assistentie bij het in- en uitstappen van het vliegtuig en zorgen ze voor rolstoeltoegankelijke toiletten aan boord. Daarnaast is de luchthaven van Tenerife, Tenerife Sur Airport (TFS), goed uitgerust voor rolstoelgebruikers. Er zijn speciale parkeerplaatsen, aangepaste toiletten en rolstoelhellingen.

Openbaar vervoer op Tenerife

Eenmaal aangekomen op Tenerife, wil je natuurlijk ook het eiland verkennen. Gelukkig is het openbaar vervoer op Tenerife over het algemeen rolstoeltoegankelijk. De bussen van TITSA, het openbaar vervoersbedrijf van Tenerife, hebben een speciale rolstoeltoegankelijke ruimte. Deze bussen zijn ook uitgerust met een hydraulische lift, zodat rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen instappen. Daarnaast zijn er ook rolstoeltoegankelijke taxi’s beschikbaar in de meeste grote steden.

Busvervoer op Tenerife

De bus is een handige en goedkope manier om je op Tenerife te verplaatsen. De meeste bussen zijn rolstoeltoegankelijk, met speciale ruimtes voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn de haltes doorgaans voorzien van rolstoelhellingen, zodat je gemakkelijk in en uit de bus kunt gaan. Het busnetwerk op Tenerife is uitgebreid en verbindt vrijwel alle delen van het eiland.

Taxi’s op Tenerife

Als je liever wat meer comfort en flexibiliteit wilt, kun je gebruikmaken van rolstoeltoegankelijke taxi’s op Tenerife. Deze taxi’s zijn voorzien van een lift of oprijplaat, zodat rolstoelgebruikers eenvoudig kunnen instappen. Daarnaast hebben deze taxi’s voldoende ruimte voor rolstoelen en zijn ze uitgerust met veiligheidsgordels voor de passagier in de rolstoel.

Rolstoeltoegankelijke accommodaties

Wat betreft accommodaties, zijn er op Tenerife verschillende opties voor rolstoelgebruikers. Veel hotels en appartementencomplexen bieden rolstoeltoegankelijke kamers en faciliteiten. Denk hierbij aan brede deuren, aangepaste badkamers en hellingen bij de ingang. Het is wel aan te raden om vooraf contact op te nemen met de accommodatie om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Tenerife heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en activiteiten. Gelukkig zijn veel van deze attracties ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Loro Parque, een van de meest populaire dierentuinen ter wereld, die volledig rolstoeltoegankelijk is. Daarnaast zijn er ook rolstoeltoegankelijke stranden, zoals Playa de Las Vistas, waar je kunt genieten van zon, zee en strand.

Rolstoeltoegankelijke excursies

Wil je het eiland verder verkennen? Er zijn verschillende rolstoeltoegankelijke excursies beschikbaar op Tenerife. Zo kun je bijvoorbeeld een rolstoeltoegankelijke boottocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten, of een aangepaste rondleiding volgen door het prachtige nationale park Teide. Deze excursies worden geleid door ervaren gidsen die bekend zijn met de behoeften van rolstoelgebruikers.

Samenvatting

Al met al is Tenerife een uitstekende vakantiebestemming voor rolstoelgebruikers, dankzij het rolstoeltoegankelijke vervoer, accommodaties en activiteiten. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de natuur wilt verkennen of de lokale cultuur wilt ervaren, Tenerife heeft voor elk wat wils. Dus pak je koffers en boek je rolstoeltoegankelijke vakantie naar Tenerife!

Ook Canarische Eilanden