Steden Lanzarote

Playa Quemada: Rustig vissersdorp aan zee

Playa Quemada: Rustig vissersdorp aan zee

Lanzarote, een vulkanisch eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende landschappen en sfeervolle dorpjes. Een van die charmante dorpjes is Playa Quemada, een rustig vissersdorpje gelegen aan de kust van Lanzarote. Met zijn kalme sfeer, traditionele architectuur en prachtige uitzichten is Playa Quemada een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen en authentieke ervaring op het eiland.

Geschiedenis van Playa Quemada

Playa Quemada heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inheemse Guanche-bevolking, die van oorsprong op Lanzarote leefde. Het dorp dankt zijn naam aan een dramatische gebeurtenis die zich hier afspeelde in de 18e eeuw: een schipbreuk waarbij een Portugees schip in brand vloog en de kustlijn werd verlicht, vandaar de naam Playa Quemada, wat “verbrand strand” betekent. Vandaag de dag is Playa Quemada nog steeds een plek die doordrenkt is met geschiedenis, met zijn traditionele vissershuisjes en smalle straatjes die uitnodigen voor een wandeling door de tijd.

Wat te doen in Playa Quemada

Hoewel Playa Quemada vooral bekend staat om zijn rustige en vredige sfeer, zijn er genoeg activiteiten te ondernemen voor bezoekers. Hier zijn een aantal opties:

1. Wandelen: Het dorp ligt aan de voet van de imposante Montañas del Fuego, de vuurbergen die zijn ontstaan tijdens de vulkaanuitbarstingen van de 18e eeuw. Vanuit Playa Quemada zijn er prachtige wandelroutes te volgen door het natuurpark Timanfaya, waar je getuige kunt zijn van de spectaculaire vulkanische landschappen.

2. Watersport: Dankzij zijn ligging aan zee is Playa Quemada een uitstekende plek om te genieten van diverse watersporten, zoals snorkelen, duiken en kajakken. De heldere wateren van de Atlantische Oceaan herbergen een kleurrijke onderwaterwereld die het ontdekken meer dan waard is.

3. Culinaire ervaring: Proef de heerlijke visgerechten in een van de lokale restaurants, waar dagverse vis rechtstreeks uit de zee op het bord belandt. De traditionele Canarische keuken is hier goed vertegenwoordigd, met gerechten die de smaakpapillen zeker zullen verwennen.

Verblijfsmogelijkheden in Playa Quemada

Hoewel het dorpje klein is, zijn er diverse accommodaties te vinden in en rondom Playa Quemada. Van charmante bed & breakfasts en vakantiehuizen tot luxe resorts aan zee, er is voor ieder wat wils. De rustige omgeving en prachtige natuur maken Playa Quemada een ideale plek voor een ontspannen verblijf op Lanzarote.

Vervoer naar Playa Quemada

Playa Quemada is goed bereikbaar per auto, en de rit naar het dorp is al een avontuur op zich dankzij de prachtige uitzichten onderweg. Voor wie niet over eigen vervoer beschikt, zijn er ook bussen die vanaf diverse plaatsen op het eiland naar Playa Quemada rijden.

Conclusie

Playa Quemada is een pareltje aan de kust van Lanzarote, waar traditie en rust samenkomen in een prachtige omgeving. Het dorp biedt een authentieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een ongerepte plek om te ontspannen, de natuur te ontdekken en te genieten van de charme van een typisch Canarisch vissersdorp. Of je nu wilt wandelen, genieten van lokale gerechten of gewoon wilt relaxen aan het strand, Playa Quemada heeft voor ieder wat wils. Met zijn uitzonderlijke schoonheid en ontspannen sfeer is dit dorp een must-visit bestemming voor liefhebbers van de Canarische Eilanden.

Ook Canarische Eilanden