Canarische Eilanden

Overwinteren Canarische Eilanden

Overwinteren Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor mensen die willen overwinteren. Met hun aangename klimaat, prachtige stranden en diverse activiteiten, bieden deze eilanden de perfecte omgeving om te ontsnappen aan de koude wintermaanden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, de Canarische Eilanden hebben voor ieder wat wils.

Waarom overwinteren op de Canarische Eilanden?

Er zijn verschillende redenen waarom de Canarische Eilanden een ideale bestemming zijn om te overwinteren:

 • Het klimaat: De Canarische Eilanden hebben een mild en aangenaam klimaat gedurende het hele jaar. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius, waardoor het een perfecte plek is om te ontsnappen aan de koude winter.
 • Prachtige stranden: De eilanden staan bekend om hun adembenemende stranden. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen of watersporten wilt beoefenen, er is voor ieder wat wils.
 • Natuurlijke schoonheid: De Canarische Eilanden bieden een indrukwekkend landschap met vulkanische bergen, groene valleien en spectaculaire kliffen. Er zijn talloze wandelroutes en natuurgebieden om te verkennen.
 • Culturele diversiteit: Elke Canarische Eiland heeft zijn eigen unieke cultuur en tradities. Van de bruisende hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria tot de rustige dorpjes op La Gomera, er is genoeg te ontdekken en te ervaren.
 • Activiteiten en entertainment: Naast ontspannen op het strand, bieden de Canarische Eilanden ook een breed scala aan activiteiten en entertainment. Van golfen en duiken tot winkelen en uitgaan, er is altijd iets te doen.

De beste eilanden om te overwinteren

Hoewel alle Canarische Eilanden hun eigen charme hebben, zijn er een paar die bijzonder populair zijn onder overwinteraars:

 1. Tenerife: Het grootste eiland van de Canarische Eilanden biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke voorzieningen. Het heeft prachtige stranden, een bruisend nachtleven en de beroemde vulkaan El Teide.
 2. Gran Canaria: Dit eiland staat bekend om zijn diverse landschappen, van zandduinen tot weelderige bossen. Het heeft ook een levendige cultuur en een breed scala aan winkels en restaurants.
 3. Lanzarote: Met zijn unieke vulkanische landschap en artistieke erfgoed is Lanzarote een paradijs voor natuurliefhebbers en kunstenaars. Het eiland heeft ook prachtige stranden en uitstekende watersportmogelijkheden.
 4. Fuerteventura: Dit eiland is vooral geliefd bij windsurfers vanwege de constante wind en de uitgestrekte zandstranden. Het is ook een geweldige bestemming voor liefhebbers van watersporten en natuurliefhebbers.

Praktische informatie

Als je van plan bent om te overwinteren op de Canarische Eilanden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Visum: Als EU-burger heb je geen visum nodig om naar de Canarische Eilanden te reizen. Je kunt maximaal 90 dagen in het land verblijven zonder visum.
 • Gezondheidszorg: De gezondheidszorg op de Canarische Eilanden is van hoge kwaliteit. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die medische kosten dekt.
 • Accommodatie: Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden op de eilanden, variërend van hotels en resorts tot appartementen en vakantiehuizen. Het is raadzaam om vroeg te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Transport: Het openbaar vervoer op de Canarische Eilanden is goed geregeld, met bussen en veerboten die de verschillende eilanden met elkaar verbinden. Het huren van een auto is ook een populaire optie om de eilanden te verkennen.

Al met al bieden de Canarische Eilanden de ideale omgeving om te overwinteren. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, deze eilanden hebben voor ieder wat wils. Met hun aangename klimaat, prachtige stranden en diverse activiteiten, zul je zeker genieten van een onvergetelijke winterervaring.

Ook Canarische Eilanden