Verblijf

Overnachten in een Traditionele Grotwoning

Overnachten in een Traditionele Grotwoning op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de Canarische eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige cultuur en adembenemende landschappen. Een unieke manier om het eiland te ervaren, is door te overnachten in een traditionele grotwoning. Deze eeuwenoude woningen zijn diep verankerd in de geschiedenis van Gran Canaria en bieden een unieke en authentieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar iets bijzonders.

De geschiedenis van grotwoningen op Gran Canaria

De grotwoningen op Gran Canaria dateren uit de pre-Spaanse tijd en zijn gebouwd door de inheemse Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische eilanden. Deze woningen werden oorspronkelijk uit de zachte vulkanische tufsteen gehouwen en dienden als bescherming tegen de extreme weersomstandigheden en vijandelijke aanvallen. Na de komst van de Spanjaarden werden sommige van deze grotwoningen uitgebreid en omgevormd tot comfortabele verblijven.

Waar te verblijven in een traditionele grotwoning

Op Gran Canaria zijn er verschillende dorpen en steden waar reizigers de mogelijkheid hebben om te overnachten in traditionele grotwoningen. Een van de meest populaire plekken is het dorpje Artenara, gelegen in de bergen van het eiland. Hier vindt u talloze grotwoningen die zijn omgebouwd tot gezellige vakantieverblijven. Andere opties zijn het dorp Aguimes en het stadje Teror.

Voordelen van het verblijven in een grotwoning

Het verblijven in een traditionele grotwoning biedt tal van voordelen ten opzichte van een standaard hotel. Enkele van de voordelen zijn:

 • Unieke ervaring: Overnachten in een grotwoning geeft reizigers de kans om een van de oudste vormen van wonen op Gran Canaria te ervaren.
 • Natuurlijke isolatie: Doordat de grotwoningen in de zachte vulkanische tufsteen zijn uitgehouwen, blijven ze koel in de zomer en warm in de winter. Dit zorgt voor een comfortabel verblijf, zelfs in de extreme temperaturen van Gran Canaria.
 • Rustige omgeving: Grotwoningen bevinden zich vaak in afgelegen gebieden, waardoor reizigers kunnen genieten van een vredige en rustige omgeving, weg van de drukte van de stad.
 • Culturele onderdompeling: Het verblijven in een grotwoning biedt reizigers de kans om de lokale cultuur en tradities van Gran Canaria van dichtbij te ervaren.

Wat te verwachten tijdens een verblijf in een grotwoning

Reizigers die ervoor kiezen om in een traditionele grotwoning te verblijven, kunnen een aantal unieke ervaringen verwachten, waaronder:

 • Authentieke architectuur: De grotwoningen op Gran Canaria zijn vaak met zorg gerestaureerd en voorzien van moderne voorzieningen, terwijl de oorspronkelijke architectonische kenmerken behouden zijn gebleven.
 • Lokale gastronomie: Veel grotwoning accommodaties bieden de mogelijkheid om te genieten van traditionele Canarische gerechten, bereid door lokale koks.
 • Adembenemend uitzicht: Vanuit grotwoningen, gelegen op de heuvels van Gran Canaria, kunnen reizigers genieten van prachtige uitzichten over de omliggende landschappen.
 • Activiteiten in de natuur: De afgelegen ligging van grotwoningen biedt de mogelijkheid om te wandelen, vogels te spotten en te genieten van andere buitenactiviteiten in de prachtige natuur van Gran Canaria.

Praktische informatie voor overnachten in een grotwoning

Als u overweegt om in een traditionele grotwoning op Gran Canaria te verblijven, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 • Boek op tijd: Grotwoningen zijn vaak populair bij toeristen, dus het is aan te raden om uw verblijf ruim van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Voorzieningen: Hoewel veel grotwoningen zijn voorzien van moderne gemakken, is het belangrijk om te controleren of de accommodatie beschikt over alle voorzieningen die u nodig heeft voor een comfortabel verblijf.
 • Vervoer: De meeste grotwoningen bevinden zich in afgelegen gebieden, dus het is aan te raden om een auto te huren om gemakkelijk naar en van de accommodatie te kunnen reizen.

Conclusie

Overnachten in een traditionele grotwoning op Gran Canaria biedt reizigers een unieke en onvergetelijke ervaring. Van de eeuwenoude geschiedenis tot de adembenemende natuurlijke omgeving, een verblijf in een grotwoning is de perfecte manier om het echte Gran Canaria te ervaren.

Ook Canarische Eilanden