Verblijf Tenerife

Overnachten in een eco-dorp of duurzaam gemeenschapsproject op Tenerife

Overnachten in een eco-dorp of duurzaam gemeenschapsproject op Tenerife

Canarische Eilanden - D-reizen

Ben je op zoek naar een unieke en duurzame manier van overnachten op Tenerife? Dan is een verblijf in een eco-dorp of duurzaam gemeenschapsproject wellicht iets voor jou! Tenerife, het prachtige Canarische eiland, biedt verschillende mogelijkheden voor een verblijf in een duurzame omgeving waar je kunt genieten van de natuur, lokale cultuur en een eco-vriendelijke levensstijl. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring van overnachten in een eco-dorp op Tenerife en vertel ik je alles wat je moet weten over deze unieke manier van vakantie vieren.

### Mijn ervaring
Afgelopen zomer heb ik de kans gehad om te verblijven in een eco-dorp op Tenerife, genaamd Finca el Bebedero. Dit eco-dorp is gelegen in het noorden van het eiland, omgeven door prachtige natuur en adembenemende uitzichten op de oceaan. Bij aankomst werd ik met open armen ontvangen door de vriendelijke bewoners van het dorp, die mij meteen het gevoel gaven dat ik thuis was. De accommodatie bestond uit gezellige houten huisjes, die allemaal waren gebouwd met duurzame materialen en waren voorzien van zonnepanelen voor de energievoorziening.

### Duurzame levensstijl
Wat mij meteen opviel aan het eco-dorp was de sterke focus op duurzaamheid. De bewoners leefden in harmonie met de natuur en maakten gebruik van ecologische landbouwmethoden om hun eigen voedsel te verbouwen. Tijdens mijn verblijf kreeg ik de kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals het helpen bij de oogst, het koken van lokale gerechten en het leren over permacultuur. Het was inspirerend om te zien hoe een gemeenschap zich inzet voor een duurzame levensstijl en tegelijkertijd een hechte band heeft met de natuur.

### Eco-vriendelijke voorzieningen
Het eco-dorp was uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor een comfortabel verblijf, maar dan op een eco-vriendelijke manier. Het water werd bijvoorbeeld opgevangen en gefilterd vanuit de regen, en er werden geen plastic flessen gebruikt. Tevens waren de huisjes voorzien van composttoiletten en werd al het afval zorgvuldig gescheiden en gerecycled. Dit alles zorgde ervoor dat ik me tijdens mijn verblijf op geen enkele manier schuldig hoefde te voelen over mijn ecologische voetafdruk.

### Activiteiten en excursies
Naast het ervaren van het dagelijks leven in het eco-dorp, was er ook volop gelegenheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten en excursies in de omgeving. Zo heb ik een prachtige wandeling gemaakt naar de nabijgelegen kliffen van Los Gigantes en heb ik deelgenomen aan een traditionele Canarische kookcursus. Ook was er de mogelijkheid om deel te nemen aan yogalessen, meditatiesessies en workshops over duurzaamheid. Voor de avontuurlijke types waren er ook mogelijkheden voor kajakken, surfen en snorkelen in de omliggende wateren.

### Lokale gemeenschap
Een bijzonder aspect van het verblijf in het eco-dorp was de mogelijkheid om in contact te komen met de lokale gemeenschap. De bewoners van het dorp organiseerden regelmatig evenementen waarbij de lokale cultuur centraal stond, zoals muziekavonden, ambachtelijke markten en gezamenlijke maaltijden. Hierdoor kreeg ik de kans om de traditionele levensstijl en gebruiken van Tenerife van dichtbij te ervaren en om nieuwe vriendschappen te sluiten met zowel de lokale bewoners als de andere gasten.

### Samenvatting
Kortom, een verblijf in een eco-dorp of duurzaam gemeenschapsproject op Tenerife is een unieke en verrijkende ervaring die ik iedereen zou aanraden. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van de natuur, de lokale cultuur te ervaren en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame levensstijl. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of nieuwe inzichten, een verblijf in een eco-dorp op Tenerife heeft voor ieder wat wils.

Ben je net zo enthousiast geworden als ik over het idee van een verblijf in een eco-dorp op Tenerife? Aarzel dan niet en boek jouw duurzame vakantie naar dit prachtige eiland. Je zult er geen spijt van krijgen!

Ook Canarische Eilanden