Reisgidsen

Ontdekkingen in de Binnenlanden van Gran Canaria

canarische eilanden info

Ontdekkingen in de Binnenlanden van Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige badplaatsen, maar het eiland heeft ook een rijk binnenland vol verrassingen. Ontdekkingen in de binnenlanden van Gran Canaria bieden een unieke kijk op de natuurlijke schoonheid en culturele erfenis van dit Canarische eiland.

Natuurlijke Wonderen

De binnenlanden van Gran Canaria zijn rijk aan natuurlijke wonderen, waaronder een verscheidenheid aan landschappen, van weelderige valleien tot vulkanische formaties. Een van de meest opvallende locaties is Roque Nublo, een imposante vulkanische monoliet die uitsteekt boven de omringende bergen. Het is een populaire plek voor wandelaars en biedt een indrukwekkend uitzicht over het eiland. Andere opmerkelijke natuurlijke bezienswaardigheden zijn de duizelingwekkende ravijnen van de Barranco de Guayadeque en de bloeiende palmenoase van Fataga.

Belangrijke natuurwonderen in de binnenlanden van Gran Canaria:

 • Roque Nublo
 • Barranco de Guayadeque
 • Palmenoase van Fataga

Culturele Erfenis

Naast de natuurlijke schoonheid, herbergen de binnenlanden van Gran Canaria ook een rijke culturele erfenis. De Guanche, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, hebben hun stempel gedrukt op de lokale cultuur. Bezoekers kunnen de Guanche-grotwoningen in de Vallei van Agaete verkennen en meer te weten komen over de levensstijl van deze oude bevolking. Daarnaast zijn er tal van historische dorpjes en kerken die getuigen van de Spaanse koloniale invloed op het eiland.

Belangrijke culturele bezienswaardigheden in de binnenlanden van Gran Canaria:

 • Guanche-grotwoningen in de Vallei van Agaete
 • Historische dorpjes
 • Kerken met Spaanse koloniale invloed

Avontuurlijke Activiteiten

Naast het bewonderen van de natuur en het verkennen van de cultuur, bieden de binnenlanden van Gran Canaria ook tal van avontuurlijke activiteiten. Wandelaars kunnen kiezen uit een scala aan routes die door adembenemende landschappen lopen, terwijl mountainbikers en off-road liefhebbers kunnen genieten van de ruige paden en tracks van het binnenland. Daarnaast behoren canyoning, klimmen en speleologie tot de mogelijkheden voor avontuurzoekers die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

Populaire avontuurlijke activiteiten in de binnenlanden van Gran Canaria:

 • Wandelen
 • Mountainbiken
 • Canyoning
 • Klimmen
 • Speleologie

Culinair Genot

Na een dag vol avontuur in de binnenlanden van Gran Canaria is het tijd om te genieten van de lokale culinaire hoogstandjes. De traditionele gerechten van het eiland weerspiegelen de mix van Spaanse, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechten zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo-saus en verse vis en zeevruchten. Daarnaast staat Gran Canaria bekend om zijn heerlijke wijnen, die zeker het proeven waard zijn.

Populaire culinaire specialiteiten in de binnenlanden van Gran Canaria:

 • Papas arrugadas met mojo-saus
 • Verse vis en zeevruchten
 • Lokale wijnen

Conclusie

De binnenlanden van Gran Canaria bieden een schat aan ontdekkingen voor reizigers die verder willen kijken dan de stranden en badplaatsen. Natuurlijke wonderen, culturele erfenis, avontuurlijke activiteiten en culinaire genoegens wachten op degenen die de tijd nemen om het binnenland van dit prachtige eiland te verkennen. Of je nu een natuurliefhebber, cultuurzoeker, avonturier of fijnproever bent, de binnenlanden van Gran Canaria hebben voor ieder wat wils.

Ook Canarische Eilanden