Vervoer

Navigeer door Gran Canaria met een Brommer

canarische eilanden info

Navigeer door Gran Canaria met een Brommer

Introductie

Gran Canaria is een prachtig eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, een populaire vakantiebestemming in de Atlantische Oceaan. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende landschappen en levendige sfeer. Een van de beste manieren om het eiland te verkennen is met een brommer. In dit artikel bespreken we hoe je Gran Canaria kunt navigeren met een brommer, inclusief handige tips en aanbevelingen.

Voordelen van het gebruik van een brommer op Gran Canaria

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een brommer om Gran Canaria te verkennen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Flexibiliteit: Met een brommer kun je gemakkelijk de drukte vermijden en komen waar taxi’s en bussen niet kunnen komen.
 • Snelheid: Met een brommer kun je snel naar verschillende delen van het eiland reizen, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.
 • Ontdek verborgen plekken: Op een brommer heb je de vrijheid om verborgen plekken te verkennen die moeilijk bereikbaar zijn met andere vervoersmiddelen.
 • Milieuvriendelijk: Brommers zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan auto’s en zorgen voor minder uitstoot.

Huur een brommer

Als je van plan bent Gran Canaria te verkennen met een brommer, is het belangrijk om er een te huren bij een betrouwbare verhuurder. Zorg ervoor dat de brommer in goede staat verkeert en dat je alle benodigde verzekeringen hebt afgesloten. Enkele populaire verhuurbedrijven op het eiland zijn:

 • Canaria Moto Rent: Dit verhuurbedrijf biedt een breed scala aan brommers en scooters tegen redelijke prijzen.
 • Niza Cars: Naast autoverhuur biedt Niza Cars ook brommers en scooters aan voor verhuur.
 • Cooltra: Cooltra is een bekende verhuurder van scooters en brommers en heeft verschillende vestigingen over het hele eiland.

Populaire routes en bestemmingen

Er zijn tal van prachtige routes en bestemmingen op Gran Canaria die ideaal zijn om te verkennen met een brommer. Enkele populaire routes zijn:

 • Maspalomas naar Puerto de Mogán: Deze route voert je langs prachtige kustlandschappen en schilderachtige dorpjes.
 • Binnenlandse routes: Verken het binnenland van Gran Canaria en ontdek adembenemende bergachtige landschappen en charmante dorpjes.
 • Las Palmas to Arucas: Deze route voert je door het noorden van het eiland en biedt spectaculaire uitzichten op de kust en het platteland.

Belangrijke punten om te overwegen

Wanneer je Gran Canaria navigeert met een brommer, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Draag altijd een helm: Het dragen van een helm is verplicht op Gran Canaria en wordt sterk aanbevolen voor je eigen veiligheid.
 • Respecteer de verkeersregels: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels op het eiland en deze respecteert tijdens het rijden.
 • Wees voorzichtig op de weg: Hoewel het navigeren per brommer leuk en avontuurlijk kan zijn, is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en defensief te rijden.

Conclusie

Het verkennen van Gran Canaria met een brommer is een fantastische manier om het eiland te zien en ervaren. Met de flexibiliteit en vrijheid die een brommer biedt, kun je op eigen tempo prachtige landschappen verkennen en verborgen plekken ontdekken. Door een brommer te huren bij een betrouwbare verhuurder en enkele belangrijke punten in gedachten te houden, kun je optimaal genieten van je avontuur op dit prachtige eiland.

Ook Canarische Eilanden