Musea Fuerteventura

Museo de los Molinos in Antigua

Museo de los Molinos in Antigua: een culturele parel op Fuerteventura

Als je op het prachtige eiland Fuerteventura bent, mag een bezoek aan het Museo de los Molinos in Antigua zeker niet ontbreken. Dit unieke museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de molens op het eiland en laat je kennismaken met de traditionele manier van graan malen. Ik bezocht dit bijzondere museum en was onder de indruk van de historische waarde en de authentieke sfeer.

Een kijkje in de geschiedenis van de molens op Fuerteventura

Het Museo de los Molinos is gevestigd in een oud windmolencomplex in het stadje Antigua, dat bekend staat om zijn rijke erfgoed. Bij binnenkomst word je verwelkomd door de karakteristieke geur van vers gemalen graan en waan je je meteen in vroeger tijden. Het museum biedt een boeiende blik op de geschiedenis van de molens op Fuerteventura en hoe deze een essentiële rol speelden in het dagelijks leven van de lokale bevolking.

In het museum zijn verschillende soorten molens te zien, waaronder traditionele windmolens en watermolens. Je leert hoe deze molens werden gebruikt om graan te malen en meel te produceren, en hoe dit proces in de loop der jaren is geëvolueerd. Het is fascinerend om te zien hoe ingenieus en efficiënt deze oude technieken waren.

Interactieve tentoonstellingen en educatieve programma’s

Wat het Museo de los Molinos extra bijzonder maakt, is de interactieve manier waarop de geschiedenis van de molens wordt gepresenteerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops en demonstraties om zelf te ervaren hoe het malen van graan in zijn werk ging. Daarnaast worden er regelmatig educatieve programma’s georganiseerd voor scholen en groepen, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en het behoud van cultureel erfgoed.

Naast de tentoonstellingen en educatieve activiteiten is er ook een winkel waar je lokale producten kunt kopen, zoals versgemalen meel en traditionele bakkerijproducten. Een perfecte manier om een stukje Fuerteventura mee naar huis te nemen!

Praktische informatie

Location: Avenida Juan Cabrera Herrera, 12, 35630 Antigua, Fuerteventura, Spanje

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, zaterdag en zondag gesloten

Entreeprijs: €5 voor volwassenen, €3 voor kinderen

Vergeet niet om je camera mee te nemen om de prachtige molens vast te leggen en geniet van een heerlijke kop koffie in de museumcafé na je bezoek. Het Museo de los Molinos is een absolute must-see tijdens je verblijf op Fuerteventura!

Ga terug in de tijd bij Museo de los Molinos!

Ook Canarische Eilanden