Molino de Antigua: een verborgen parel op Fuerteventura

Als je op Fuerteventura bent en op zoek bent naar een unieke plek om te bezoeken, dan is Molino de Antigua een echte aanrader. Deze historische molen is een verborgen parel op het eiland en biedt bezoekers een fascinerende kijk op de geschiedenis van Fuerteventura. Ik bezocht Molino de Antigua tijdens mijn laatste reis naar het eiland en was onder de indruk van de charme en schoonheid van deze bijzondere plek. In dit artikel deel ik mijn ervaring en vertel ik je alles wat je moet weten over Molino de Antigua.

De geschiedenis van Molino de Antigua

Molino de Antigua is een oude molen die dateert uit de 17e eeuw en oorspronkelijk werd gebruikt om graan te malen. De molen is prachtig gerestaureerd en dient nu als een cultureel centrum waar bezoekers meer kunnen leren over de traditionele ambachten en gebruiken van Fuerteventura. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het eiland en te genieten van de rustige sfeer.

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan Molino de Antigua

Bij aankomst bij Molino de Antigua word je begroet door een prachtig gerestaureerd gebouw omringd door weelderige tuinen. Het is de perfecte plek om een ontspannen ochtend of middag door te brengen, weg van de drukte van de toeristische gebieden. In het cultureel centrum vind je tentoonstellingen en workshops die je een kijkje geven in de traditionele ambachten van Fuerteventura.

Daarnaast is er een gezellig café waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende natuur. Je kunt ook souvenirs kopen in de cadeauwinkel, allemaal gemaakt door lokale ambachtslieden.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Molino de Antigua te bezoeken, zijn hier enkele praktische tips:

  • Adres: Antigua, Fuerteventura, Spanje
  • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: De toegang is gratis
  • Rondleidingen: Er zijn regelmatig rondleidingen beschikbaar in het Engels en Spaans

Conclusie

Met zijn rijke geschiedenis, prachtige omgeving en culturele activiteiten, is een bezoek aan Molino de Antigua een absolute must voor iedereen die Fuerteventura bezoekt. Ik heb genoten van mijn tijd in deze bijzondere plek en kan het iedereen aanraden. Dus als je op zoek bent naar een unieke ervaring op het eiland, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan Molino de Antigua!

Ook Canarische Eilanden