Eten & Drinken Tenerife

Lokale rum en sterke dranken op Tenerife

Lokale rum en sterke dranken op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar het prachtige eiland Tenerife, is het niet alleen belangrijk om te genieten van het adembenemende landschap en de heerlijke stranden, maar ook van de lokale culinaire specialiteiten en drankjes. Eén van de dingen die Tenerife uniek maakt, is de lokale rum en sterke dranken die je overal op het eiland kunt vinden. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van de traditionele rum en sterke dranken van Tenerife.

De geschiedenis van de lokale rum en sterke dranken

De geschiedenis van rum op Tenerife gaat terug tot de 15e eeuw, toen de Spanjaarden suikerriet introduceerden op het eiland. Door het warme klimaat en de vruchtbare grond groeide het suikerriet uitstekend, wat resulteerde in een bloeiende suikerindustrie. De overvloed aan suikerriet leidde tot de productie van rum, wat tegenwoordig een van de meest geliefde lokale drankjes is op het eiland. Naast rum produceert Tenerife ook andere sterke dranken, zoals de bekende likeuren Licor de Platano en Ron Miel, die je zeker moet proberen tijdens je verblijf op het eiland.

Rum en sterke dranken proeven op Tenerife

Als je geïnteresseerd bent in het proeven van lokale rum en sterke dranken, zijn er tal van plekken op Tenerife waar je terecht kunt. Bezoek een van de vele rumdistilleerderijen die het eiland rijk is, waar je meer te weten kunt komen over het productieproces en uiteraard de verschillende soorten rum en sterke dranken kunt proeven. Daarnaast zijn er ook vele bars en restaurants die een uitgebreide selectie van lokale drankjes aanbieden, vaak in combinatie met heerlijke tapas of andere lokale gerechten.

Populaire rum en sterke dranken van Tenerife

Op Tenerife zijn er een aantal lokale rum- en sterke dranken die je absoluut geproefd moet hebben. Hier zijn enkele van de populairste:

  • Ron miel: Een heerlijke likeur gemaakt van rum en honing, die vaak puur of in combinatie met koffie gedronken wordt.
  • Licor de Platano: Een zoete likeur gemaakt van bananen die op het eiland worden geteeld, perfect als digestief na een stevige maaltijd.
  • Ron Canario: Krachtige rum die zowel puur als in cocktails gedronken kan worden, een favoriet onder de locals.

Waar lokale rum en sterke dranken kopen

Als je graag wat lokale rum en sterke dranken wilt kopen om mee naar huis te nemen, dan zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. Bezoek lokale markten en speciaalzaken om een breed scala aan lokale drankjes te vinden, vaak voor een zeer redelijke prijs. De meeste toeristische gebieden hebben ook winkels die gespecialiseerd zijn in lokale producten, waar je gegarandeerd een fles of twee kunt vinden om mee naar huis te nemen als aandenken aan je vakantie op Tenerife.

Conclusie

De lokale rum en sterke dranken van Tenerife vormen een belangrijk onderdeel van de rijke culinaire tradities van het eiland. Of je nu een liefhebber van sterke dranken bent of gewoon graag verschillende lokale specialiteiten wilt proberen, het ontdekken van de lokale rum en sterke dranken van Tenerife zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Ben je klaar om de smaken van Tenerife te ontdekken en te genieten van de lokale rum en sterke dranken? Boek dan nu je vakantie naar Tenerife en maak kennis met de heerlijke wereld van de Canarische eilanden!

Ook Canarische Eilanden