Canarische Eilanden

Ligging Canarische Eilanden

Ligging Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een archipel in de Atlantische Oceaan en bevinden zich voor de noordwestkust van Afrika. Deze eilandengroep bestaat uit zeven grote eilanden en verschillende kleinere eilanden. De ligging van de Canarische Eilanden is uniek en heeft invloed op het klimaat, de flora en fauna, en de toeristische aantrekkingskracht van de eilanden.

Geografische ligging

De Canarische Eilanden liggen op ongeveer 100 kilometer ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Ze bevinden zich tussen de breedtegraden 27° en 29° noorderbreedte en tussen de lengtegraden 13° en 18° westerlengte. De eilanden zijn verspreid over een oppervlakte van ongeveer 7.500 vierkante kilometer.

De zeven grote eilanden van de Canarische Eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Deze eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit en hebben een bergachtig landschap. De hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide, bevindt zich op het eiland Tenerife en is tevens de hoogste berg van de Canarische Eilanden.

Klimaat

De ligging van de Canarische Eilanden heeft een subtropisch klimaat tot gevolg. De eilanden genieten het hele jaar door van milde temperaturen en veel zonuren. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 20°C en 30°C, waardoor het een populaire bestemming is voor zonliefhebbers en strandgangers.

De eilanden worden beïnvloed door de passaatwinden, die zorgen voor een aangename bries en een gematigd klimaat. De noordelijke delen van de eilanden ontvangen meer neerslag dan de zuidelijke delen, waardoor er een grotere verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is.

Toeristische aantrekkingskracht

De ligging van de Canarische Eilanden maakt het een ideale vakantiebestemming voor zowel Europese als internationale reizigers. De eilanden zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende Europese landen en bieden een breed scala aan accommodaties en activiteiten.

De stranden van de Canarische Eilanden behoren tot de mooiste ter wereld. Het heldere blauwe water en het fijne zand trekken jaarlijks miljoenen toeristen aan. Daarnaast bieden de eilanden ook mogelijkheden voor watersporten zoals surfen, duiken en zeilen.

Naast de prachtige stranden hebben de Canarische Eilanden ook een rijke cultuur en geschiedenis. De eilanden zijn van oudsher een belangrijke tussenstop voor schepen die van Europa naar Afrika voeren. Hierdoor zijn er verschillende historische bezienswaardigheden te vinden, zoals oude stadjes, kastelen en archeologische vindplaatsen.

Conclusie

De ligging van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van Afrika heeft een grote invloed op het klimaat, de flora en fauna, en de toeristische aantrekkingskracht van de eilanden. De subtropische temperaturen, prachtige stranden en rijke cultuur maken de Canarische Eilanden een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Ook Canarische Eilanden