Reisgidsen

Kinderopvangvoorzieningen op Gran Canaria

Kinderopvangvoorzieningen op Gran Canaria

Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, indrukwekkende landschappen en het heerlijke klimaat. Voor gezinnen die het eiland bezoeken, kan het handig zijn om te weten welke kinderopvangvoorzieningen er beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende kinderopvangopties op Gran Canaria, zodat gezinnen met een gerust hart van hun vakantie kunnen genieten.

Kinderdagverblijven

Op Gran Canaria zijn verschillende kinderdagverblijven te vinden waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten terwijl ze bijvoorbeeld een dagje gaan winkelen of een excursie maken. De meeste kinderdagverblijven bieden professionele kinderopvang aan kinderen van verschillende leeftijden. De tarieven variëren per kinderdagverblijf en het is raadzaam om van tevoren een afspraak te maken en de voorzieningen te bekijken. Hieronder een lijstje met enkele bekende kinderdagverblijven op Gran Canaria:

Naam kinderdagverblijf Locatie Leeftijdscategorie Website
Gran Canaria Kindergarten Las Palmas 0-4 jaar www.grancanariakindergarten.com
Hopscotch Nursery Maspalomas 0-5 jaar www.hopscotchnurserygc.com
International Playgroup Playa del Inglés 2-6 jaar www.internationalplaygroupgc.com

Hotels met kinderopvang

Voor gezinnen die in een hotel verblijven, kan het handig zijn om te kiezen voor een accommodatie met kinderopvangfaciliteiten. Veel hotels op Gran Canaria bieden kinderopvang aan, zodat ouders wat tijd voor zichzelf kunnen hebben terwijl hun kinderen vermaakt worden. De meeste hotels bieden ook activiteiten en entertainment voor kinderen van verschillende leeftijden. Hieronder een lijstje met enkele bekende hotels op Gran Canaria met kinderopvangfaciliteiten:

Naam hotel Locatie Kinderopvangfaciliteiten Website
Lopesan Baobab Resort Maspalomas Kinderclub, oppasservice www.lopesan.com
Riu Palace Meloneras Resort Meloneras Kinderzwembad, speelruimte www.riu.com
Cordial Mogan Playa Puerto de Mogan Kinderopvang, animatieprogramma www.cordialcanarias.com

Pedagogische centra en speelgroepen

Naast kinderdagverblijven en hotels met kinderopvangfaciliteiten, zijn er ook pedagogische centra en speelgroepen op Gran Canaria waar kinderen terecht kunnen voor educatieve en recreatieve activiteiten. Deze centra bieden vaak naschoolse opvang, peuteropvang en naschoolse activiteiten aan. Sommige centra richten zich op specifieke activiteiten, zoals sport, muziek of kunst. Hieronder enkele bekende pedagogische centra en speelgroepen op het eiland:

  • Centro de Educación Infantil Osito Meloso – biedt educatieve activiteiten en recreatieve workshops voor kinderen.
  • Kid´s Island Gran Canaria – een speelparadijs voor kinderen met trampolines, ballenbaden en klimrekken.
  • Music Together Gran Canaria – biedt muziek- en bewegingsactiviteiten voor ouders en kinderen.

Al met al zijn er voldoende kinderopvangvoorzieningen op Gran Canaria, waardoor gezinnen met kinderen zorgeloos kunnen genieten van hun vakantie op het prachtige eiland.

Ook Canarische Eilanden