Canarische Eilanden

Hoeveel Canarische eilanden zijn er?

De Canarische eilanden zijn een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Deze eilandengroep, gelegen voor de noordwestkust van Afrika, biedt prachtige stranden, een aangenaam klimaat en een rijke cultuur. Maar hoeveel Canarische eilanden zijn er eigenlijk? In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en meer informatie geven over deze fascinerende eilandengroep.

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn een archipel die bestaat uit verschillende eilanden. In totaal zijn er 13 eilanden die behoren tot deze groep. Deze eilanden zijn verdeeld over twee provincies: Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife. De eilanden hebben elk hun eigen unieke kenmerken en charme, waardoor ze allemaal een bezoek waard zijn.

De belangrijkste Canarische eilanden

Hoewel er in totaal 13 Canarische eilanden zijn, zijn er een aantal eilanden die het meest bekend en populair zijn onder toeristen. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste Canarische eilanden:

 1. Tenerife: Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, vulkanische landschappen en het beroemde Nationaal Park Teide.
 2. Gran Canaria: Gran Canaria is een ander populair eiland dat bekend staat om zijn mooie stranden en bruisende nachtleven. Het eiland biedt ook indrukwekkende duinlandschappen en pittoreske dorpjes.
 3. Lanzarote: Lanzarote is een vulkanisch eiland dat bekend staat om zijn unieke landschappen. Het eiland heeft een maanachtige uitstraling en biedt prachtige stranden en interessante architectuur, ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique.
 4. Fuerteventura: Fuerteventura is het op een na grootste eiland van de Canarische eilanden en staat bekend om zijn uitgestrekte zandstranden. Het eiland is een paradijs voor watersportliefhebbers, met uitstekende mogelijkheden om te surfen, windsurfen en kitesurfen.
 5. La Palma: La Palma, ook wel bekend als “La Isla Bonita”, is een prachtig groen eiland met een adembenemende natuur. Het eiland biedt uitstekende wandelmogelijkheden en is de thuisbasis van het beroemde Nationaal Park Caldera de Taburiente.

De overige Canarische eilanden

Naast de bovengenoemde belangrijkste eilanden zijn er nog acht andere Canarische eilanden die minder bekend zijn bij het grote publiek. Deze eilanden zijn:

 • La Gomera
 • El Hierro
 • La Graciosa
 • Montaña Clara
 • Alegranza
 • Los Lobos
 • Roque del Este
 • Roque del Oeste

Hoewel deze eilanden minder toeristisch zijn, hebben ze allemaal hun eigen unieke charme en bieden ze prachtige natuurlijke landschappen.

Conclusie

In totaal zijn er 13 Canarische eilanden, verdeeld over twee provincies. De belangrijkste eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma. Deze eilanden trekken jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Daarnaast zijn er nog acht andere eilanden die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar ook zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, vulkanische landschappen of groene natuur, de Canarische eilanden hebben voor ieder wat wils.

Plan je een vakantie naar de Canarische eilanden? Vergeet dan niet om ook de minder bekende eilanden te verkennen en te genieten van de diversiteit die deze archipel te bieden heeft.

Ook Canarische Eilanden