Reisgidsen Lanzarote

Het nachtleven van Lanzarote verkennen

Het nachtleven van Lanzarote verkennen

Lanzarote is een prachtig eiland dat deel uitmaakt van de Canarische eilanden en staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en bruisende nachtleven. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en leuke avond, dan is het verkennen van het nachtleven van Lanzarote zeker een must-do. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van het nachtleven op dit prachtige eiland verkennen.

Bars en pub

Er zijn tal van bars en pubs verspreid over het hele eiland waar je kunt genieten van geweldige cocktails en heerlijke hapjes. De meeste bars en pubs zijn geconcentreerd in de populaire toeristische gebieden zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Sommige van de beste bars en pubs op Lanzarote zijn:
– The Dubliner Irish Pub: Deze populaire Ierse pub is gelegen in Puerto del Carmen en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan. Met live muziek, een uitgebreid drankenmenu en een levendige sfeer is het een geweldige plek om de avond door te brengen.
– Cafe La Ola: Deze trendy bar is gelegen in Arrecife en staat bekend om zijn uitstekende cocktails en ontspannen sfeer. Het is een populaire plek onder zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt een geweldige avond uit.
– Sands Beach Resort: Dit resort in Costa Teguise heeft verschillende bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en live muziek. Het is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen avond met uitzicht op zee.

Nachtclubs

Voor de echte feestgangers zijn er verschillende nachtclubs op Lanzarote waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen en feesten. De bekendste nachtclubs zijn te vinden in Puerto del Carmen, waar je een breed scala aan muziekgenres en DJ’s kunt vinden. Enkele populaire nachtclubs op het eiland zijn:
– Waikiki Beach Club: Gelegen aan het strand van Puerto del Carmen, is deze nachtclub een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Met een mix van house, R&B en Latin muziek, is het een geweldige plek om te dansen en plezier te hebben.
– Paradise Club: Deze trendy nachtclub biedt een geweldige selectie van cocktails en muziekgenres, variërend van EDM tot reggaeton. Met een bruisende sfeer en een prachtig uitzicht op de oceaan, is het de perfecte plek voor een geweldige avond uit.

Cultuur en entertainment

Naast bars, pubs en nachtclubs biedt Lanzarote ook een scala aan culturele en entertainmentopties voor een leuke avond uit. Van live muziek tot theatershows, er is voor elk wat wils. Enkele aanbevolen culturele en entertainmentactiviteiten zijn onder meer:
– La Tegala: Dit restaurant in Teguise biedt regelmatig live muziekoptredens variërend van jazz tot flamenco. Het is een geweldige plek om te genieten van heerlijk eten en entertainment.
– Teatro de Tías: Gelegen in Tías, biedt dit theater een gevarieerd programma met toneelstukken, muziekconcerten en dansvoorstellingen. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en entertainment te ervaren.

Evenementen en festivals

Lanzarote organiseert het hele jaar door verschillende evenementen en festivals die een leuke en bruisende sfeer toevoegen aan het nachtleven. Van carnavalsvieringen tot muziekfestivals, er is altijd wel iets te doen op het eiland. Enkele populaire evenementen en festivals zijn onder meer:
– Carnival of Arrecife: Elk jaar in februari vindt het kleurrijke carnavalsfeest plaats in Arrecife, met parades, kostuums en live muziek. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur en tradities te ervaren.
– Lanzarote Music Festival: Dit jaarlijkse muziekfestival trekt zowel nationale als internationale artiesten aan en biedt een breed scala aan muziekgenres, van rock tot elektronische muziek. Het is een must-see voor muziekliefhebbers.

Lanzarote biedt een bruisend nachtleven met tal van opties voor een leuke avond uit. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen avond met een cocktail in de hand of een wilde nacht in een nachtclub, dit prachtige eiland heeft voor elk wat wils. Met zijn diverse culturele en entertainmentaanbod en levendige sfeer, is het verkennen van het nachtleven van Lanzarote een onvergetelijke ervaring.

Ook Canarische Eilanden