Weer & Klimaat Tenerife

Het fenomeen van de Calima en de invloed ervan op het weer op Tenerife

Het fenomeen van de Calima op Tenerife

Als je ooit op Tenerife bent geweest, heb je waarschijnlijk gehoord van het fenomeen van de Calima. Deze warme, droge wind waait over van de Sahara en kan een grote invloed hebben op het weer op het eiland. In dit artikel zal ik meer vertellen over mijn ervaring met de Calima en de invloed ervan op het weer op Tenerife.

Mijn ervaring met de Calima

Tijdens mijn vakantie op Tenerife werd ik voor het eerst geconfronteerd met de Calima. Het was een warme dag en plotseling begon de lucht een beetje troebel te worden. De zon werd vaag en er hing een zweem van stof en zand in de lucht. Het voelde alsof de wind een laagje vuil op mijn huid achterliet. Ik was verbaasd over de plotselinge verandering in het weer en vroeg me af wat er aan de hand was.

Wat is de Calima?

De Calima is een warme, droge wind die vanuit de Sahara over de Canarische Eilanden waait. Deze wind brengt vaak stof en zand mee, wat zorgt voor een troebele lucht en een vermindering van de luchtkwaliteit. De Calima kan ook de temperatuur op het eiland verhogen en kan zelfs leiden tot hittegolven.

Invloed op het weer op Tenerife

De Calima kan een grote invloed hebben op het weer op Tenerife. Door de troebele lucht kan de zon minder goed doorkomen, waardoor de temperatuur kan stijgen. Daarnaast kan het stof en zand in de lucht leiden tot ademhalingsproblemen, vooral voor mensen met astma of andere luchtwegaandoeningen. De Calima kan ook leiden tot verminderde zichtbaarheid, wat gevolgen kan hebben voor het verkeer en de luchtvaart op het eiland.

Omgaan met de Calima

Tijdens mijn verblijf op Tenerife heb ik geleerd omgaan met de Calima. Het is belangrijk om binnen te blijven en de ramen en deuren gesloten te houden om de hoeveelheid stof en zand in huis te minimaliseren. Daarnaast is het verstandig om een luchtreiniger of airconditioning te gebruiken om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven, aangezien de Calima kan leiden tot uitdroging.

Conclusie

Al met al heeft de Calima een grote invloed op het weer op Tenerife. Het kan leiden tot verhoogde temperaturen, verminderde luchtkwaliteit en verminderde zichtbaarheid. Als je van plan bent om naar Tenerife te reizen, is het verstandig om rekening te houden met de mogelijkheid van de Calima en hierop voorbereid te zijn. Ondanks de invloed van de Calima, blijft Tenerife een prachtig vakantie-eiland met veel te bieden, van prachtige stranden tot indrukwekkende natuur en heerlijk eten. Dus laat je niet weerhouden door de Calima en boek die reis naar Tenerife!

Ook Canarische Eilanden