Steden Lanzarote

Guatiza: Cactus Tuin en botanische pracht

Guatiza: Cactus Tuin en botanische pracht

Een introductie tot Guatiza

Guatiza is een klein dorpje gelegen aan de oostkust van het prachtige eiland Lanzarote, dat behoort tot de Canarische Eilanden. Het dorpje staat vooral bekend om zijn prachtige Cactus Tuin, of Jardín de Cactus in het Spaans. Deze botanische tuin is een ware schat en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die zich laten betoveren door de enorme verscheidenheid aan cactussen en andere woestijnplanten.

De geschiedenis van Jardín de Cactus

De Cactus Tuin van Guatiza is ontworpen door de beroemde kunstenaar en architect César Manrique, een icoon op het eiland Lanzarote. Het idee voor de tuin ontstond toen Manrique besloot om een voormalige steengroeve nieuw leven in te blazen. Hij zag potentie in de grond en begon met het planten van duizenden cactussen van over de hele wereld. In 1991 opende de Jardín de Cactus zijn deuren voor het publiek en sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest geliefde attracties van Lanzarote.

Het indrukwekkende landschap van de Cactus Tuin

De Jardín de Cactus beslaat een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2 en herbergt meer dan 1.400 verschillende soorten cactussen. Het landschap is prachtig aangelegd, met kronkelende paden die bezoekers leiden langs indrukwekkende cactussen in alle vormen, maten en kleuren. Het is een plek waar je je even in een compleet andere wereld waant, omringd door de serene schoonheid van de woestijnflora.

De verscheidenheid aan planten

De Jardín de Cactus herbergt niet alleen cactussen, maar ook talloze andere woestijnplanten. Van agaves tot aloë vera, van vetplanten tot yucca’s, de tuin toont de diversiteit van deze planten in al hun glorie. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de veerkracht en schoonheid van deze planten, die zich hebben aangepast aan de barre omstandigheden van de woestijn.

Exotische bloemen en unieke architectuur

Naast de indrukwekkende verzameling cactussen en woestijnplanten, herbergt de tuin ook een prachtige selectie van exotische bloemen die in contrast staan met de stekelige cactussen. Bovendien is de architectuur van de tuin op zich al een bezienswaardigheid. De combinatie van de cactussen met de stilistische elementen van Manrique maken de Jardín de Cactus een waar kunstwerk.

Praktische informatie voor bezoekers

Als je van plan bent om de Jardín de Cactus te bezoeken, zijn hier een aantal praktische zaken waar je rekening mee kunt houden:
– De tuin is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.45 uur.
– De entree bedraagt €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.
– Er is een souvenirwinkel en een café aanwezig waar je kunt genieten van een verfrissend drankje na je bezoek aan de tuin.
– Het is aan te raden om comfortabele schoenen te dragen, aangezien de paden soms wat oneffen kunnen zijn.

Conclusie

De Jardín de Cactus in Guatiza is een ware oase in de woestijnachtige omgeving van Lanzarote. Het is een plek waar liefhebbers van botanische pracht hun hart kunnen ophalen en waar bezoekers zich kunnen laten betoveren door de schoonheid en diversiteit van cactussen, woestijnplanten en exotische bloemen. Het is een absolute must-see voor iedereen die het eiland Lanzarote bezoekt.

Ook Canarische Eilanden