Activiteiten

Gourmet Picknicks op Afgelegen Plekken

Gourmet Picnicks op Afgelegen Plekken: Ontdek de Smaken van Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria staat bekend om zijn prachtige landschappen, afgelegen plekken en heerlijke gastronomie. Een van de leukste manieren om van al deze aspecten te genieten, is door het organiseren van een gourmet picknick op een afgelegen locatie. In dit artikel zullen we de beste plekken op Gran Canaria bespreken om te genieten van een heerlijke picknick, en welke lekkernijen je zeker niet mag missen.

De Beste Picknickplekken op Gran Canaria

Gran Canaria heeft talloze prachtige afgelegen plekken waar je kunt genieten van rust, stilte en adembenemende uitzichten. Enkele van de beste picknickplekken op het eiland zijn:

 1. Dunas de Maspalomas: Deze gouden zandduinen bieden een prachtig uitzicht op de oceaan en zijn ideaal voor een ontspannen picknick in de natuur.
 2. Roque Nublo: Dit imposante rotsachtige monument biedt een spectaculair uitzicht over het eiland en is een perfecte plek voor een avontuurlijke picknick.
 3. Los Tilos de Moya: Deze groene laurierbossen in het binnenland van Gran Canaria zijn perfect voor een picknick in een idyllische en rustige omgeving.

De Lekkerste Gerechten voor een Gourmet Picknick

Een gourmet picknick op Gran Canaria is niet compleet zonder een aantal heerlijke lokale gerechten. Enkele van de lekkerste gerechten die je mee kunt nemen naar je picknick zijn:

 • Papas arrugadas: Dit zijn kleine gekookte aardappelen met zeezout, die vaak worden geserveerd met mojo, een pittige saus.
 • Queso de Flor: Deze heerlijke kaas wordt gemaakt van geitenmelk en wordt vaak geserveerd met honing en noten.
 • Chorizo de Teror: Deze pittige worst is gemaakt van varkensvlees en wordt vaak geserveerd als tapa of snack.

De Perfecte Picknickmand

Om je gourmet picknick compleet te maken, is een goed gevulde picknickmand essentieel. Enkele items die niet mogen ontbreken in je mand zijn:

 • Verse broodjes en baguettes
 • Lokale olijven en olijfolie
 • Verse groenten en fruit
 • Een fles lokale wijn of traditionele kanarische drankjes
 • Water en drankjes
 • Bestek, borden, glazen en servetten
 • Een kleed of tafelkleed om op te zitten

De Ideale Tijd voor een Gourmet Picknick

De ideale tijd voor een gourmet picknick op Gran Canaria is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de natuur op zijn mooist. Vermijd de zomermaanden, aangezien het dan vaak te warm kan zijn om comfortabel buiten te zitten.

Praktische Tips voor een Gourmet Picknick op Gran Canaria

Om ervoor te zorgen dat je picknick vlekkeloos verloopt, zijn er enkele praktische tips die je in gedachten kunt houden:

 1. Controleer van tevoren of de picknickplek die je hebt gekozen openbaar toegankelijk is en of er faciliteiten zoals toiletten en vuilnisbakken aanwezig zijn.
 2. Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral als je van plan bent om voor langere tijd buiten te verblijven.
 3. Houd rekening met lokale regels en voorschriften met betrekking tot open vuur en afvalbeheer.
 4. Vergeet niet om alles wat je meeneemt weer mee terug te nemen en de natuur zo achter te laten als je hem hebt aangetroffen.

Kortom, een gourmet picknick op een afgelegen plek op Gran Canaria is een geweldige manier om te genieten van de natuur, de lokale keuken en het buitenleven. Met prachtige picknickplekken, heerlijke lokale gerechten en deze praktische tips, ben je helemaal klaar om te genieten van een onvergetelijke picknickervaring op dit prachtige eiland.

Ook Canarische Eilanden