Dagtrips Fuerteventura

Excursie naar het naburige eiland Lanzarote

Mijn avontuur naar Lanzarote

Als je op Fuerteventura bent, mag een bezoek aan het naburige eiland Lanzarote eigenlijk niet ontbreken. Tijdens mijn vakantie besloot ik dan ook om een excursie te boeken naar dit prachtige eiland. En wat een belevenis was dat!

Vertrek vanuit Fuerteventura

De excursie naar Lanzarote begon vroeg in de ochtend. Ik werd opgehaald bij mijn hotel en met een comfortabele bus naar de haven gebracht. Vanuit daar vertrokken we met de veerboot naar Lanzarote. De overtocht duurde ongeveer een uur en onderweg genoot ik van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Eenmaal aangekomen in de haven van Lanzarote stond er een gids klaar om ons mee te nemen op een rondleiding over het eiland. Het eerste wat me opviel was de unieke architectuur van de gebouwen, die allemaal in de traditionele stijl van Lanzarote waren gebouwd.

Ontdek de parels van Lanzarote

De gids nam ons mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Lanzarote, zoals het Nationaal Park Timanfaya. Hier konden we de indrukwekkende vulkaanlandschappen bewonderen en zelfs zien hoe de hitte van de vulkanen werd gebruikt voor het bereiden van voedsel.

Een andere highlight van de excursie was een bezoek aan de grotten van Jameos del Agua. Deze ondergrondse grotten zijn gevormd door lava en hebben een prachtige blauwe lagune waar zelfs albino kreeften leven. Een magische plek die je niet snel zult vergeten!

Culinair genieten op Lanzarote

Tijdens de excursie kregen we ook de kans om de lokale keuken van Lanzarote te proeven. We stopten bij een gezellig restaurant waar we werden getrakteerd op heerlijke tapas en lokale wijnen. Een perfecte manier om even uit te rusten en te genieten van al het lekkers dat het eiland te bieden heeft.

Na een dag vol indrukken en nieuwe ervaringen was het tijd om weer terug te keren naar Fuerteventura. Met de veerboot voeren we terug naar het eiland, terwijl ik nog napraatte over alle mooie dingen die ik had gezien en beleefd op Lanzarote.

Een onvergetelijke ervaring

De excursie naar Lanzarote vanuit Fuerteventura was echt een hoogtepunt van mijn vakantie. Ik heb zoveel mooie plekken gezien en nieuwe dingen ontdekt. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om dit prachtige eiland te bezoeken en zelf te ervaren wat Lanzarote te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden