Steden Lanzarote

El Golfo: Betoverende groene lagune

El Golfo: Betoverende groene lagune

El Golfo, gelegen op het prachtige eiland Lanzarote, is een betoverende groene lagune die adembenemend mooi is. Het is een unieke natuurlijke attractie die zowel toeristen als locals trekt. In dit artikel zullen we de geschiedenis, geografie, flora en fauna, en de beste manieren om El Golfo te bezoeken bespreken.

Geschiedenis van El Golfo
De geschiedenis van El Golfo gaat vele jaren terug tot de tijd van de inheemse bewoners van Lanzarote, de Guanches. Het gebied rondom El Golfo werd bewoond door de Guanches en ze beschouwden het als een heilige plek. Na de Spaanse verovering van de Canarische Eilanden, werd El Golfo een belangrijke handelspost en visserijlocatie. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming vanwege zijn buitengewone schoonheid.

Geografie van El Golfo
El Golfo is gelegen aan de westkust van Lanzarote, in de gemeente Yaiza. De lagune zelf is een halfcirkelvormige baai die wordt omgeven door steile kliffen en rotsachtig terrein. De lagune is ontstaan door een vulkanische krater die is ingestort en vervolgens is gevuld met zeewater. Het contrast tussen het groene water van de lagune en de zwarte, rotsachtige kustlijn is adembenemend en maakt El Golfo een unieke en onvergetelijke bestemming.

Flora en fauna van El Golfo
De lagune van El Golfo is de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeldzame planten en dieren. De hoge zoutconcentratie in het water zorgt ervoor dat slechts enkele plantensoorten kunnen overleven, waaronder de Typha Domingensis, een zeldzame soort die in het gebied groeit. Wat betreft de fauna, is de lagune een populaire broedplaats voor verschillende vogelsoorten, waaronder reigers en futen. Het is ook mogelijk om zeebewoners zoals octopussen en roggen te zien in de wateren rond El Golfo.

Bezoek El Golfo
Er zijn verschillende manieren om El Golfo te bezoeken en te ervaren. Een populaire optie is om een boottocht te maken langs de kustlijn en de lagune van dichtbij te bewonderen. Sommige touroperators bieden ook kajaktochten aan die je de mogelijkheid geven om het water van de lagune zelf te verkennen. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden die je langs de kliffen en rotsen van El Golfo leiden, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de lagune en de omliggende omgeving.

Daarnaast is het de moeite waard om het nabijgelegen Nationaal Park Timanfaya te bezoeken, dat bekend staat om zijn indrukwekkende vulkanische landschap. Hier kun je de resten van oude vulkanen en lavavelden bewonderen, en genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland en de oceaan.

Conclusie
El Golfo is een absoluut juweeltje op het eiland Lanzarote, en een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. Met zijn intrigerende geschiedenis, prachtige geografie, unieke flora en fauna, en diverse manieren om te bezoeken, zal El Golfo zeker een blijvende indruk achterlaten op iedereen die de schoonheid van deze betoverende groene lagune ervaart. Of je nu geniet van een ontspannen boottocht, een avontuurlijke kajaktocht, of een wandeling langs de kliffen, El Golfo zal je zeker niet teleurstellen.

Ook Canarische Eilanden