Verblijf

Eco-vriendelijke Accommodaties op Gran Canaria

canarische eilanden info

De opkomst van eco-vriendelijke accommodaties op Gran Canaria

Gran Canaria, onderdeel van de Canarische eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en fantastische klimaat. Het eiland trekt jaarlijks miljoenen toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning. Echter, met de groeiende bewustwording van de impact van het toerisme op het milieu, is er een groeiende vraag naar eco-vriendelijke accommodaties op het eiland. Gelukkig is Gran Canaria snel aan het inspelen op deze trend, en zien we steeds meer duurzame accommodaties ontstaan.

Eco-vriendelijke accommodaties op Gran Canaria bieden reizigers de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen vakantie, terwijl ze tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Van boetiekhotels tot milieuvriendelijke resorts, er zijn tal van opties beschikbaar voor ecobewuste reizigers die het eiland willen bezoeken. In dit artikel zullen we enkele van de beste eco-vriendelijke accommodaties op Gran Canaria bespreken, evenals de verschillende duurzame initiatieven die ze ondernemen.

Eco-vriendelijke hotels en resorts

1. Hotel Cordial Mogán Playa
Hotel Cordial Mogán Playa, gelegen in de pittoreske stad Puerto de Mogán, is een van de meest populaire eco-vriendelijke accommodaties op Gran Canaria. Het hotel maakt gebruik van zonne-energie en heeft een efficiënt watermanagement systeem om water te besparen. Daarnaast zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar en worden er lokale en biologische producten gebruikt in het restaurant.

2. Salobre Hotel Resort & Serenity
Salobre Hotel Resort & Serenity, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, is een ander voorbeeld van een eco-vriendelijk resort op het eiland. Het resort is gebouwd met duurzame materialen en maakt gebruik van energiebesparende technologieën. Daarnaast worden er regelmatig ecologische initiatieven georganiseerd, zoals strandopruimingen en educatieve workshops over duurzaamheid.

3. Eco Finca Agritourism
Voor reizigers die op zoek zijn naar een meer authentieke en duurzame ervaring, is een verblijf op een eco finca agritourism een uitstekende keuze. Deze accommodaties zijn meestal gelegen op het platteland en bieden een unieke kans om de lokale cultuur en natuur te ervaren. Veel van deze finca’s verbouwen hun eigen biologische producten en zijn betrokken bij milieuprojecten zoals herbebossing.

Duurzame initiatieven

Naast de eco-vriendelijke accommodaties zelf, zijn veel hotels en resorts op Gran Canaria ook actief betrokken bij verschillende duurzame initiatieven. Dit omvat onder andere het verminderen van plastic afval, het stimuleren van duurzame mobiliteit en het bevorderen van lokale cultuur en tradities. De volgende zijn enkele van de belangrijke duurzame initiatieven die plaatsvinden op het eiland:

1. Plastic Free Gran Canaria
Het Plastic Free Gran Canaria initiatief is gericht op het verminderen van plastic afval op het eiland. Hotels en resorts doen mee door plastic wegwerpproducten te vervangen door duurzame alternatieven en door het organiseren van strandopruimingen.

2. Elektrische mobiliteit
Er wordt veel geïnvesteerd in elektrische mobiliteit op het eiland, met een groeiend aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Eco-vriendelijke accommodaties dragen bij door het aanbieden van elektrische voertuigen aan hun gasten en het promoten van milieuvriendelijk transport.

3. Biologische producten en lokale cultuur
Veel eco-vriendelijke accommodaties op Gran Canaria werken samen met lokale boeren en producenten om biologische en seizoensgebonden producten te gebruiken in hun restaurants. Daarnaast organiseren ze vaak activiteiten om de lokale cultuur en tradities te bevorderen, waardoor de gasten een diepere verbinding met de omgeving krijgen.

Conclusie

Gran Canaria mag dan bekend staan om zijn toeristische stranden en entertainment, maar het eiland heeft ook een groeiend aanbod van duurzame en eco-vriendelijke accommodaties. Of het nu gaat om hotels, resorts of agriturismos, er zijn tal van opties beschikbaar voor reizigers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke ervaring. Daarnaast zijn veel van deze accommodaties actief betrokken bij verschillende duurzame initiatieven, waardoor ze een positieve impact hebben op het eiland en de lokale gemeenschap. Dus, als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die je niet alleen een onvergetelijke ervaring biedt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu, overweeg dan zeker Gran Canaria en zijn eco-vriendelijke accommodaties.

Ook Canarische Eilanden