Canarische Eilanden

Canarische eilanden met de hond

Canarische eilanden met de hond

De Canarische Eilanden zijn een populaire vakantiebestemming voor mensen die graag naar de zon willen en die houden van een mediterraan klimaat. Maar wat als je ook je hond mee wilt nemen op vakantie? Gelukkig is het mogelijk om je hond mee te nemen naar de Canarische Eilanden, mits je aan enkele voorwaarden voldoet. In dit artikel geven we alle informatie die je nodig hebt om met je hond naar de Canarische Eilanden te reizen.

Regels voor het meenemen van honden naar de Canarische Eilanden

Voordat je begint met het plannen van je vakantie met je hond, is het belangrijk om te weten wat de regels zijn voor het meenemen van honden naar de Canarische Eilanden.

Ten eerste moet je hond in het bezit zijn van een geldige Europese Dierenpaspoort. Dit paspoort moet worden afgegeven door een dierenarts en bevat informatie over de gezondheid van je hond, zoals de gegevens van de laatste inentingen.

Daarnaast moet je hond ook zijn behandeld tegen een aantal specifieke parasieten. Zo moet je hond minstens 21 dagen voor vertrek behandeld zijn tegen hartwormen, en moet hij ook beschermd zijn tegen vlooien en teken. Dit moet worden aangetoond in het dierenpaspoort van je hond.

Hoe je je hond kunt meenemen naar de Canarische Eilanden

Er zijn verschillende manieren om je hond mee te nemen naar de Canarische Eilanden. De meeste mensen kiezen ervoor om hun hond mee te nemen in het vliegtuig. Dit kan op twee manieren: als ruimbagage of als huisdier in het vliegtuig.

Als ruimbagage:
Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je hond als ruimbagage mee te nemen in het vliegtuig. Dit betekent dat je hond in een speciale hondenkooi in het ruim van het vliegtuig wordt geplaatst. Het is belangrijk om te controleren wat de regels zijn van de vliegtuigmaatschappij waarmee je wilt vliegen, want elke maatschappij heeft andere regels voor het meenemen van honden als ruimbagage. Zo hebben sommige maatschappijen beperkingen op het gewicht van de hond of de grootte van de hondenkooi. Ook moet je ervoor zorgen dat de hondenkooi voldoet aan de eisen van de vliegtuigmaatschappij en dat je hond genoeg water en voedsel heeft tijdens de vlucht.

Als huisdier in het vliegtuig:
Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden ook de mogelijkheid om je hond mee te nemen als huisdier in het vliegtuig. Dit betekent dat je hond in een speciale hondenkooi onder je stoel in het vliegtuig wordt geplaatst. Ook hier gelden weer regels die verschillen per vliegtuigmaatschappij, dus het is belangrijk om deze goed te checken voordat je boekt.

Naast het vliegtuig, is het ook mogelijk om je hond mee te nemen in de auto of met de ferry naar de Canarische Eilanden. In dit geval moet je wel rekening houden met langere reistijden en mogelijke overnachtingen onderweg.

Hondvriendelijke accommodaties op de Canarische Eilanden

Als je je hond meeneemt naar de Canarische Eilanden, wil je natuurlijk ook een hondvriendelijke accommodatie hebben waar je hond welkom is. Gelukkig zijn er op de Canarische Eilanden diverse accommodaties die honden toelaten, zoals vakantiehuizen, appartementen en hotels. Het is wel belangrijk om te controleren wat de regels zijn voor het meenemen van honden in de accommodatie waar je wilt verblijven. Sommige accommodaties hebben bijvoorbeeld een maximum aantal honden dat toegestaan is of hebben specifieke gebieden waar honden wel of niet toegelaten zijn.

Hondvriendelijke activiteiten op de Canarische Eilanden

Naast het vinden van een hondvriendelijke accommodatie, is het ook belangrijk om activiteiten te vinden die geschikt zijn voor zowel jou als je hond. Gelukkig zijn er op de Canarische Eilanden tal van hondvriendelijke activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je hond gaan wandelen in de prachtige natuur van de eilanden, of een bezoek brengen aan een hondvriendelijke stranden zoals Playa del Reducto op het eiland Lanzarote. Ook kun je samen met je hond deelnemen aan hondensporten zoals agility of flyball.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alle stranden op de Canarische Eilanden hond-vriendelijk zijn, dus het is verstandig om van tevoren te checken of honden welkom zijn op het strand waar je naartoe wilt gaan. Ook is het aan te raden om altijd een hondenmand en water voor je hond mee te nemen als je op pad gaat, zodat je hond altijd beschermd en verzorgd is.

In samenvatting is het dus mogelijk om je hond mee te nemen naar de Canarische Eilanden, mits je aan de regels voldoet en de juiste voorbereidingen treft. Door te kiezen voor hondvriendelijke accommodaties en activiteiten, kun je samen met je hond genieten van een heerlijke vakantie op de Canarische Eilanden.

Ook Canarische Eilanden