Dagtrips Fuerteventura

Bezoek aan de historische zoutmijnen van Fuerteventura

Ontdek de historische zoutmijnen van Fuerteventura

Als je op Fuerteventura bent, mag een bezoek aan de historische zoutmijnen zeker niet ontbreken op je to-do lijstje. Deze bijzondere plek ademt geschiedenis en biedt een interessante inkijk in hoe zout eeuwenlang een cruciale rol heeft gespeeld op dit prachtige eiland.

De geschiedenis van de zoutmijnen

De zoutmijnen van Fuerteventura kunnen hun oorsprong terugvinden tot de tijd van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Zij gebruikten het zout niet alleen om hun voedsel te conserveren, maar ook als betaalmiddel.

Tijdens de Spaanse verovering van de Canarische Eilanden werd de zoutproductie geïntensiveerd en werden er meer mijnen aangelegd. Het zout werd verhandeld en verscheept naar diverse delen van de wereld, waardoor Fuerteventura een belangrijke rol speelde in de internationale handel.

Wat te verwachten tijdens je bezoek

Wanneer je de zoutmijnen van Fuerteventura bezoekt, zal je versteld staan van de indrukwekkende omgeving. De witte zoutvelden steken prachtig af tegen de helderblauwe zee en de ruige rotsformaties. Het is een unieke setting die je nergens anders zult vinden.

Tijdens een rondleiding door de mijnen krijg je de kans om meer te weten te komen over het zoutwinningproces en de geschiedenis van de mijnen. Je zult versteld staan van de ingenieuze manier waarop de Guanchen en latere bewoners het zout wonnen en verwerkten.

Praktische informatie

  • Locatie: De zoutmijnen van Fuerteventura liggen in Salinas del Carmen, in het oosten van het eiland.
  • Openingstijden: De zoutmijnen zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor een rondleiding bedraagt ongeveer €10 per persoon.

Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, aangezien je door het ruwe terrein van de zoutmijnen zult wandelen. Vergeet ook geen zonnebrandcrème en water mee te nemen, aangezien het op Fuerteventura vaak erg warm kan zijn.

Geniet van een bijzondere ervaring

Een bezoek aan de historische zoutmijnen van Fuerteventura is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt terug in de tijd. Ontdek de geschiedenis van het eiland en bewonder de prachtige omgeving terwijl je meer te weten komt over een van de oudste ambachten van de mensheid.

Kortom, een bezoek aan de zoutmijnen is een absolute must tijdens je verblijf op Fuerteventura. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van de rijke geschiedenis van het eiland!

Ook Canarische Eilanden