Praktische info Lanzarote

Autohuur en rijtips op het eiland

Autohuur en rijtips op het eiland Lanzarote

Als je van plan bent om het prachtige eiland Lanzarote te verkennen, dan is het huren van een auto een uitstekende manier om de verschillende bezienswaardigheden en attracties te ontdekken. Met een huurauto heb je de vrijheid om op eigen tempo rond te rijden en te stoppen waar je maar wilt. In dit artikel geven we je handige tips voor het huren van een auto en het rijden op het eiland Lanzarote.

Autohuur op Lanzarote

Het huren van een auto op Lanzarote is relatief eenvoudig en er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het eiland. Je kunt ervoor kiezen om van tevoren online een auto te reserveren of ter plaatse een auto te huren. Het is belangrijk om de voorwaarden van de autoverhuur goed door te nemen, zoals de verzekering, de kilometerstand en de brandstofregeling.

Populaire autoverhuurbedrijven

Enkele populaire autoverhuurbedrijven op Lanzarote zijn:

  • Hertz
  • Avis
  • Europcar
  • Goldcar

De meeste van deze autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven van Lanzarote, wat het handig maakt om bij aankomst meteen een auto te kunnen huren.

Rijtips op Lanzarote

Als je een auto hebt gehuurd op Lanzarote, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het rijden op het eiland. Hier zijn enkele handige rijtips:

1. Snelheidslimieten

Op Lanzarote gelden de standaard Europese snelheidslimieten. Binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid meestal 50 km/u, daarbuiten geldt een maximum van 90 km/u op wegen met één rijstrook, en 100-120 km/u op wegen met meerdere rijstroken.

2. Brandstof

Het is handig om te weten waar de dichtstbijzijnde tankstations zijn, vooral als je van plan bent om lange afstanden af te leggen. Op Lanzarote zijn tankstations over het algemeen goed verspreid, maar het kan toch handig zijn om de tank op tijd bij te vullen.

3. Parkeren

Als je de auto ergens wilt parkeren, let dan goed op de parkeerborden en -regels. In sommige gebieden moet je betalen voor parkeren, terwijl het in andere gebieden gratis is. Parkeer nooit op plaatsen waar het verboden is, en houd rekening met eventuele parkeerboetes.

4. Rijden in de bergen

Lanzarote heeft enkele prachtige bergachtige gebieden die zeer de moeite waard zijn om te verkennen. Als je in de bergen rijdt, let dan extra goed op de wegen en wees voorzichtig in de bochten.

5. Rijden in de steden

Als je door de steden op Lanzarote rijdt, wees dan extra alert op het drukke verkeer en de smalle straatjes. Houd ook rekening met eenrichtingsverkeer en de voorrangsregels.

Conclusie

Het huren van een auto op Lanzarote is een uitstekende manier om het eiland te verkennen. Met een huurauto heb je de vrijheid om op eigen tempo rond te rijden en de prachtige bezienswaardigheden te ontdekken. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de autoverhuur goed doorneemt en houd rekening met de lokale verkeersregels tijdens het rijden op het eiland. Met deze handige tips ben je goed voorbereid om optimaal te genieten van je roadtrip op Lanzarote!

Ook Canarische Eilanden