Bezienswaardigheden

Ontdek de Magie van Gran Canariaʼs Oude Stadjes

Ontdek de Magie van Gran Canariaʼs Oude Stadjes

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het eiland ook een rijke geschiedenis heeft en enkele van de meest pittoreske oude stadjes van Spanje herbergt. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de oude stadjes van Gran Canaria en laten we je kennismaken met de magie die deze plekken te bieden hebben.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van Gran Canaria en biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van deze stad is de historische wijk Vegueta, dat gekenmerkt wordt door smalle geplaveide straatjes en prachtige koloniale architectuur. Hier vind je ook de imposante kathedraal van Santa Ana, die dateert uit de 15e eeuw. Daarnaast zijn er tal van gezellige pleinen en levendige markten te ontdekken in deze oude stadswijk. Bezoek zeker ook het Casa de Colón, een museum gewijd aan de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, die hier enige tijd heeft doorgebracht voordat hij vertrok naar de ‘Nieuwe Wereld’.

Top bezienswaardigheden in Las Palmas de Gran Canaria:

  • Historische wijk Vegueta
  • Kathedraal van Santa Ana
  • Casa de Colón

Teror

Teror is een charmant stadje in het binnenland van Gran Canaria en staat bekend om zijn kleurrijke huizen en prachtige plaza. Het is ook een belangrijk bedevaartsoord vanwege de aanwezigheid van de Heilige Maagd van de Pino, de beschermheilige van het eiland. Elke zondag vindt hier een markt plaats waar lokale producten en handwerk te koop zijn. Teror is een ideale plek om de traditionele Canarische architectuur en levensstijl te ervaren.

Top bezienswaardigheden in Teror:

  • Plaza de Teror
  • Heilige Maagd van de Pino basiliek
  • Zondagse markt

Arucas

Arucas, gelegen in het noorden van Gran Canaria, is vooral bekend om zijn indrukwekkende kerk, de Iglesia de San Juan Bautista. Deze kerk, gebouwd in neogotische stijl, is een van de meest opvallende religieuze gebouwen op het eiland. Daarnaast staat Arucas bekend om zijn rumfabriek, de Fabrica de Ron Arehucas, waar je een rondleiding kunt krijgen en natuurlijk de lokale rum kunt proeven. Slenter door de pittoreske straatjes en geniet van de authentieke Canarische sfeer die in Arucas te vinden is.

Top bezienswaardigheden in Arucas:

  • Iglesia de San Juan Bautista
  • Fabrica de Ron Arehucas
  • Pittoreske straatjes

De oude stadjes van Gran Canaria bieden een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en authenticiteit. Of je nu door de smalle straatjes van Vegueta dwaalt, de kleurrijke plaza van Teror bewondert of de indrukwekkende kerk van Arucas bezoekt, de charme van deze oude stadjes zal je zeker bekoren.

Ook Canarische Eilanden