Vervoer

Gran Canariaʼs Verkeersregels en Rijtips

Gran Canaria’s Verkeersregels en Rijtips

Gran Canaria is een prachtig eiland met adembenemende landschappen en schilderachtige wegen die uitnodigen tot het verkennen van de omgeving. Het eiland is echter ook drukbezocht door toeristen en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en rijtips voordat je de weg op gaat. In dit artikel zullen we de belangrijkste verkeersregels en rijtips voor Gran Canaria behandelen, zodat je veilig en met vertrouwen kunt genieten van het verkennen van het eiland.

Verkeersregels

Net als in de meeste Europese landen gelden er op Gran Canaria een aantal verkeersregels die je dient te volgen. Hier zijn enkele belangrijke regels om in gedachten te houden:

 1. Rijden aan de rechterkant: Op Gran Canaria rijdt men aan de rechterkant van de weg, net zoals in de meeste Europese landen. Wees ervan bewust dat veel weggebruikers uit andere landen komen waar men aan de linkerkant van de weg rijdt, dus wees extra voorzichtig bij kruisingen en rotondes.
 2. Snelheidslimieten: De maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u, op hoofdwegen is het 90 km/u, en in woonwijken is het 50 km/u. Let op de borden voor snelheidslimieten en pas je snelheid aan.
 3. Alcoholgebruik: De wettelijke limiet voor alcoholgebruik tijdens het rijden op Gran Canaria is 0,5 promille. Bij een hoger alcoholpercentage riskeer je een boete en andere strafrechtelijke consequenties.
 4. Veiligheidsgordels: Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden, inclusief passagiers op de achterbank.
 5. Mobiele telefoons: Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is alleen toegestaan met een handsfree systeem. Het is ten strengste verboden om te bellen of berichten te sturen terwijl je aan het rijden bent.

Specifieke verkeersregels voor toeristen

Als toerist op Gran Canaria zijn er een aantal specifieke verkeersregels waar je rekening mee moet houden:

 1. Rijbewijs: Als niet-inwoner van Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en paspoort om in een auto te mogen rijden. Een internationaal rijbewijs kan ook gevraagd worden, dus zorg ervoor dat je deze bij je hebt.
 2. Parkeren: Let op de borden voor parkeerregels, vooral in drukke toeristische gebieden. Parkeer alleen op daartoe bestemde plekken om boetes te voorkomen.
 3. Tolwegen: Er zijn geen tolwegen op Gran Canaria, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het betalen van tol tijdens je avonturen op het eiland.

Rijtips

Naast het kennen van de verkeersregels is het ook belangrijk om enkele rijtips in gedachten te houden tijdens het rijden op Gran Canaria:

 1. Bergwegen: Het binnenland van Gran Canaria heeft prachtige, maar soms gevaarlijke bergwegen. Wees extra voorzichtig en houd rekening met tegenliggers en smalle wegen.
 2. Zonsondergang: Tijdens de zonsondergang kan het zicht beperkt zijn, vooral in het westen van het eiland. Zorg ervoor dat je je koplampen gebruikt en extra alert bent op andere weggebruikers.
 3. Parkeren: Wees voorzichtig bij het parkeren, vooral op steile heuvels. Zorg ervoor dat je de handrem goed gebruikt en de wielen in de juiste richting draait.
 4. Fietsers en wandelaars: Gran Canaria is een populair eiland voor fietsers en wandelaars. Wees alert op deze weggebruikers, vooral in landelijke gebieden.

Conclusie

Door op de hoogte te zijn van de verkeersregels en deze rijtips in gedachten te houden, zal je in staat zijn om veilig en met vertrouwen te rijden op Gran Canaria. Of je nu de prachtige stranden, adembenemende bergwegen of pittoreske dorpjes wilt verkennen, het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen veiligheid en die van anderen op de weg. Geniet van je avonturen op Gran Canaria en rij veilig!

Ook Canarische Eilanden