Activiteiten Tenerife

Bezoek aan lokale bodegaʼs en wijnproeverijen

**Ontdek de smaak van Tenerife: Bezoek aan lokale bodega’s en wijnproeverijen**

Canarische Eilanden - D-reizen

Tenerife staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en bruisende nachtleven. Maar wist je dat dit eiland ook een rijke wijnbouwtraditie heeft? Overal op het eiland vind je lokale bodega’s waar je de kans krijgt om de unieke wijnen van Tenerife te proeven.

*Ontdek de verborgen schatten van Tenerife*

Tijdens mijn recente vakantie op Tenerife besloot ik om een dagtocht te maken naar enkele lokale bodega’s en wijnproeverijen. Mijn ervaring was werkelijk onvergetelijk en ik wil graag mijn tips en aanbevelingen met jullie delen, zodat ook jij de verborgen schatten van Tenerife kunt ontdekken.

**Een overvloed aan lokale bodega’s**

Tenerife heeft een lange geschiedenis op het gebied van wijnbouw en overal op het eiland vind je kleine en ambachtelijke bodega’s waar de lokale bevolking al eeuwenlang wijn produceert. Een van de meest populaire wijnstreken van het eiland is de Valle de la Orotava, gelegen in het noorden van Tenerife.

*Bodega El Lomo*

Mijn eerste stop was bij Bodega El Lomo, een charmante kleine bodega, verscholen in de heuvels van Valle de la Orotava. Hier kreeg ik de kans om de eigenaren te ontmoeten en meer te leren over hun traditionele wijnbereidingsproces. De warme en gastvrije sfeer maakte het een onvergetelijke ervaring.

*Bodega Monje*

Een andere bodega die ik bezocht was Bodega Monje, gelegen in de pittoreske omgeving van de La Guancha. Hier genoot ik van een rondleiding door de wijngaarden en een uitgebreide wijnproeverij, waarbij ik verschillende soorten lokale wijnen mocht proeven. De prachtige omgeving en het heerlijke eten maakten deze ervaring compleet.

**Wijnproeverijen: Een smaakexplosie van lokale wijnen**

Naast het bezoeken van bodega’s, kun je op Tenerife ook deelnemen aan wijnproeverijen waar je de unieke smaken van lokale wijnen kunt ontdekken.

*Een proeverij bij Bodega Reverón*

Een hoogtepunt van mijn reis was de wijnproeverij bij Bodega Reverón, een familiebedrijf dat bekend staat om zijn uitstekende rode en witte wijnen. Tijdens de proeverij kreeg ik de kans om verschillende wijnen te proeven, waarbij ik werd begeleid door een vriendelijke sommelier die me alles vertelde over de unieke kenmerken van elke wijn.

*Een proeverij bij Bodegas Viñátigo*

Een andere aanrader is de wijnproeverij bij Bodegas Viñátigo, een bodega die gespecialiseerd is in het produceren van biologische wijnen. Hier genoot ik van een informele en authentieke proeverij, waarbij ik de kans kreeg om de diverse smaken van lokale druivenrassen te ontdekken.

**Tips voor een geslaagd bezoek aan lokale bodega’s en wijnproeverijen**

– Maak van tevoren een afspraak: veel bodega’s werken op afspraak, dus zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen.
– Neem de tijd: plan genoeg tijd in voor elke bodega en wijnproeverij, zodat je optimaal kunt genieten van de ervaring.
– Probeer lokale gerechten: veel bodega’s bieden ook traditionele gerechten aan die perfect passen bij de lokale wijnen. Laat je verrassen door de heerlijke smaken van de Canarische keuken.

**Plan je reis naar Tenerife**

Of je nu een ervaren wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en authentieke ervaring op Tenerife, een bezoek aan lokale bodega’s en wijnproeverijen is een absolute must. Met de prachtige landschappen en de verrukkelijke wijnen zul je een vakantie beleven om nooit te vergeten. Dus waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je reis naar Tenerife en ontdek de smaak van dit prachtige eiland!

Ook Canarische Eilanden