Reisgidsen Tenerife

Alternatieve reisroutes op Tenerife

Alternatieve reisroutes op Tenerife

Als je op vakantie gaat naar Tenerife, is het verleidelijk om de gebruikelijke toeristische routes te volgen. Maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Er zijn tal van alternatieve reisroutes die je kunt verkennen om het echte Tenerife te ontdekken. Van adembenemende wandelpaden tot pittoreske dorpjes, er is voor elk wat wils. In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete alternatieve reisroutes op Tenerife vanuit mijn eigen ervaring.

De verborgen dorpjes

Tenerife staat bekend om zijn bruisende steden en levendige badplaatsen, maar er zijn ook tal van charmante, verborgen dorpjes die een bezoek waard zijn. Met kronkelende straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes, lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Een van mijn favoriete verborgen dorpjes is Masca, gelegen in de Teno-bergen. Dit schilderachtige dorpje is omgeven door steile ravijnen en biedt adembenemende uitzichten. Een wandeling door de smalle straatjes en langs de traditionele huisjes geeft een inkijkje in het authentieke Tenerife.

Een ander verborgen dorpje dat ik kan aanraden is Taganana, gelegen aan de ruige noordkust van Tenerife. Dit pittoreske dorpje is beroemd om zijn prachtige zwarte zandstranden en traditionele visrestaurants. Het is de ideale plek om te genieten van de lokale keuken en te ontspannen weg van de drukte van de toeristische hotspots.

Wandelen in de natuur

Naast zijn idyllische dorpjes heeft Tenerife ook een indrukwekkend natuurlandschap dat uitnodigt tot avontuurlijke verkenning. Het eiland is de thuisbasis van de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide, en biedt talloze wandelpaden voor alle niveaus. Een van de meest opmerkelijke wandelroutes is de Sendero de los Sentidos, ofwel het Pad van de Zintuigen, gelegen in het Anaga-gebergte. Dit pad neemt je mee door weelderige bossen, langs omgevallen bomen en over bruisende riviertjes.

Als je op zoek bent naar een meer uitdagende wandelervaring, is de route naar de top van de Pico del Teide een absolute aanrader. De beloning voor het trotseren van deze bijna 4.000 meter hoge vulkaan is een adembenemend uitzicht over het hele eiland.

Stranden buiten de gebaande paden

Hoewel Tenerife bekend staat om zijn prachtige stranden, kunnen de populaire badplaatsen behoorlijk druk worden, vooral in het hoogseizoen. Gelukkig zijn er ook verborgen stranden te vinden, weg van de drukte. Een van mijn favoriete alternatieve stranden is Playa de Benijo, een afgelegen strand aan de noordkust van Tenerife. Dit strand wordt omgeven door hoge kliffen en is de perfecte plek om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Een ander strand dat zeker een bezoek waard is, is Playa de los Patos, ook gelegen aan de noordkust. Dit strand is alleen te voet bereikbaar via een steile afdaling, maar de beloning is een adembenemend stukje paradijs met zwart vulkanisch zand en kristalhelder water.

Conclusie

Tenerife heeft zoveel meer te bieden dan de bekende toeristische hotspots. Door de alternatieve reisroutes te verkennen, kun je het echte Tenerife ontdekken en genieten van de rust en schoonheid van het eiland. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, het verkennen van verborgen dorpjes of ontspannen op afgelegen stranden, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis naar Tenerife en ontdek de vele verborgen pareltjes die dit prachtige eiland te bieden heeft!

Ook Canarische Eilanden